Սիրու՞մ եք մեղրով տորթ․ Ահա բաղադրատոմսը
Խմորի համար.
Ալյուր - 180-200 գ
Մեղր - 80 գ
Կարագ - 100 գ
Ձու - 3 հատ
Շաքարավազ - 100 գ
Սոդա - 1 թեյի գդալ
Աղ - 1 պտղունց
Կրեմի համար.
20% յուղայնությամբ թթվասեր՝ 400 գ
Շաքարի փոշի - 1 ճ.գ. գդալ
Միացրեք ջեռոցը, որպեսզի տաքանա մինչև 160 աստիճան:
Մեղրը կաթսայի մեջ հալեցնում ենք մարմանդ կրակի վրա։ Ավելացնել սոդա: Անընդհատ խառնել 1-2 րոպե եռացրեք մարմանդ կրակի վրա, մինչև կարամելային երանգ ստացվի։
Կաթսան հանել կրակից։ Մեղրի խառնուրդին ավելացրեք կարագը և սպասեք, մինչև այն ամբողջությամբ հալվի։
Ձվերը հարիչի առավելագույն արագությամբ հարում ենք 5 րոպե՝ աստիճանաբար ավելացնելով ամբողջ շաքարավազը։ Մի պտղունց աղ ավելացնել։
Ձվերին ավելացրեք մեղրի և կարագի սառեցված խառնուրդը։
Այստեղ ալյուրը մաս-մաս մաղում ենք։
Խմորը բաժանել 2 մասի։ Խմորի կեսը դնել մագաղաթյա թղթով կամ սիլիկոնով պատված թխման թերթիկի վրա: Խմորը սպաթուլայի միջոցով հարթեցնում ենք։
Մեղրով տորթը թխում ենք 160 աստիճան ջերմաստիճանում 6-8 րոպե, մինչև պատրաստ լինի։ Թխումը կարող է մի փոքր ավելի երկար կամ ավելի քիչ ժամանակ տևել՝ կախված հաստությունից:
Նույն կերպ թխում ենք երկրորդ շերտը։ Պատրաստի շերտերի ծայրերը կտրատել։
Այդ հատվածները մանրացրեք բլենդերով կամ սրճաղացով։
Թթվասերը շաքարի փոշիով խառնել։
Սառեցված շերտերին քսել թթվասեր։ Տորթի վերևն ու կողքերը նույնպես կրեմով քսել։
Բոլոր կողմերից տորթը փշրանքներով ցանել։ Թողեք մեղրով թխվածքը մնա 3-4 ժամ և պատրաստ է։