Սեզոնին առաջին բանը, որ կանեմ, լոլիկն այսպես պատրաստելն է․ Հիմա գրեք բաղադրատոմսը, որ ամռանը շատ չփնտրեք
Ձեզ հարկավոր է․
1 կգ լոլիկ
1 գլուխ սխտոր
սամիթ, մաղադանոս, ծովաբողկի տերեւներ
1 լիտր ջուր
2 ճ.գ. աղ
1 ճ/գ շաքարավազ
Լոլիկն ավելի համեղ դարձնելու համար հարկավոր է պահպանել մի քանի կանոն. Նախ՝ ընտրեք մանր և չհասած լոլիկ՝ 5-6 սանտիմետր տրամագծով: Երկրորդ՝ յուրաքանչյուր լոլիկի վրա նախ բարակ դանակով մի քանի ծակեք ցողունի մոտ։
Լոլիկները լվանալ, այնուհետև սառը ջրի մեջ լուծեք աղն ու շաքարը։ Այս աղաջրով լցնել արդեն փաթեթավորված բանջարեղենը բանկաների մեջ։
Մաքրել սխտորը: Կտրեք յուրաքանչյուրը կիսով չափ և ավելացրեք բանկաների մեջ: Այնուհետև կանաչին մանր կտրատել։ Վերևում դնել նաև լոլիկը:
Ապա ծածկեք բանկաները ափսեներով և թողեք այդպես առնվազն մեկ օր՝ սենյակային ջերմաստիճանում:
1 օր հետո փորձեք․ Եթե համը հավանում եք՝ մատուցեք այն սեղանին կամ պահածոյացրեք ձմռան համար: