Շուտով յասամանները կհայտնվեն․ Պահպանեք այս հրաշք բաղադրատոմսը
Յասամանը պարունակում է մեծ քանակությամբ ասկորբինաթթու, եթերային յուղեր և ֆլավոնոիդներ, որոնք դրականորեն են ազդում օրգանիզմի վրա։ Յասամանները հիանալի ջերմիջեցնող, հակաբորբոքային և անալգետիկ միջոց են:
Դրանից պատրաստվում են թեյ, ձեթ, կոմպրեսներ և քսուքներ, որոնք օգտակար են ռևմատիզմի, ռևմատոիդ արթրիտի, ռադիկուլտի և հոդատապի ժամանակ։ Ցավոք, յասամանի յուղը գրեթե անհնար է գնել նույնիսկ մասնագիտացված խանութներում: Բայց դուք կարող եք հեշտությամբ պատրաստել այն ինքներդ տանը:
Զգուշորեն առանձնացրեք փոքրիկ ծաղիկները ցողուններից, լցրեք տարայի մեջ։
Բուսական յուղը տաքացրեք մինչև 40 աստիճան և լցրեք ծաղիկներով տարայի մեջ։
Տարան փակեք կափարիչով և թողեք եփվի 2 օր։
Յուղը քամում ենք։
Կրկին տաքացրեք յուղը և ավելացրեք ծաղիկների թարմ խմբաքանակ, թողեք եփվի:
Կրկնեք ընթացակարգը, մինչև ստանաք բավականաչափ բուրավետ յուղ։
Կարող եք այս յուղը քսել ցավոտ հատվածին և մերսել այն։ Փորձեք ավելացնել այն կրեմի, լոսյոնների, շամպունի և կոնդիցիոների մեջ։