Շատ համեղ աղցան հավով, քաղցր պղպեղով և լոլիկով

Դիտումներ 735

Շատ համեղ աղցան հավով, քաղցր պղպեղով և լոլիկով

Բաղադրիչներ․

Հավի ֆիլե - 400 գ

Բուլղարական պղպեղ - 1 հատ

Լոլիկ - 300 գ

Հազարի տերևներ - 1 փունջ

Քնջութ - 1 ճ.գ. 

Սոյայի սոուս - 50 մլ

 

 

Ձիթապտղի յուղ - 3 ճ.գ.

Բալզամիկ քացախ - 1 ճ․գ․

Թարմ սամիթ - 2-3 ճյուղ

Աղ - 1/3 թ/գդ

Աղացած սև պղպեղ - դանակի ծայրով



Հավի ֆիլեն սուր դանակով կտրատում ենք մոտ 5-7 մմ հաստությամբ բարակ շերտերով։

Լցնել հավի ֆիլեն լցնել ամանի մեջ։ Ավելացնել աղ, սև պղպեղ և սոյայի սոուս: Խառնել։ Թողեք հավի միսը մարինացվի 10-20 րոպե։

Մարինացված հավը տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնա մի կողմից, մոտ 5-7 րոպե:

 

 

Այնուհետև շրջել հավի կտորները և շարունակել տապակել ևս 5 րոպե։

Մինչ հավի ֆիլեն տապակվում է, քաղցր պղպեղը կտրատեք կամայական ձևի փոքր կտորներով:

Ֆիլեն տապակելուց հետո մնացած յուղի մեջ 3 րոպե թույլ տապակել քաղցր պղպեղը՝ անընդհատ խառնելով։

 



Հազարի տերևները լվանալ, չորացնել, ձեռքերով մեծ կտորներով պատառոտել և դնել ափսեի մեջ՝ մատուցելու համար։

Կտրել լոլիկները փոքր շերտերով: Վերևում դրեք տապակած պղպեղի կտորները:

Հավի տաք կտորները շարել բանջարեղենի վրա։ Զարդարել աղցանը սամիթով և շաղ տալ բալզամիկ քացախով։

Աղցանին ավելացնել տապակած բուլղարական պղպեղը և քունջութը:

Բարի ախորժակ և հաճելի օր:



Ամենաընթերցվածը