Շատ համեղ աղցան հավով, քաղցր պղպեղով և լոլիկով
Բաղադրիչներ․
Հավի ֆիլե - 400 գ
Բուլղարական պղպեղ - 1 հատ
Լոլիկ - 300 գ
Հազարի տերևներ - 1 փունջ
Քնջութ - 1 ճ.գ.
Սոյայի սոուս - 50 մլ
Ձիթապտղի յուղ - 3 ճ.գ.
Բալզամիկ քացախ - 1 ճ․գ․
Թարմ սամիթ - 2-3 ճյուղ
Աղ - 1/3 թ/գդ
Աղացած սև պղպեղ - դանակի ծայրով
Հավի ֆիլեն սուր դանակով կտրատում ենք մոտ 5-7 մմ հաստությամբ բարակ շերտերով։
Լցնել հավի ֆիլեն լցնել ամանի մեջ։ Ավելացնել աղ, սև պղպեղ և սոյայի սոուս: Խառնել։ Թողեք հավի միսը մարինացվի 10-20 րոպե։
Մարինացված հավը տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնա մի կողմից, մոտ 5-7 րոպե:
Այնուհետև շրջել հավի կտորները և շարունակել տապակել ևս 5 րոպե։
Մինչ հավի ֆիլեն տապակվում է, քաղցր պղպեղը կտրատեք կամայական ձևի փոքր կտորներով:
Ֆիլեն տապակելուց հետո մնացած յուղի մեջ 3 րոպե թույլ տապակել քաղցր պղպեղը՝ անընդհատ խառնելով։
Հազարի տերևները լվանալ, չորացնել, ձեռքերով մեծ կտորներով պատառոտել և դնել ափսեի մեջ՝ մատուցելու համար։
Կտրել լոլիկները փոքր շերտերով: Վերևում դրեք տապակած պղպեղի կտորները:
Հավի տաք կտորները շարել բանջարեղենի վրա։ Զարդարել աղցանը սամիթով և շաղ տալ բալզամիկ քացախով։
Աղցանին ավելացնել տապակած բուլղարական պղպեղը և քունջութը:
Բարի ախորժակ և հաճելի օր: