Շատ համեղ և յուրօրինակ աղցան՝ բլղուրով և սնկով
Դիտումներ 1278
Բաղադրիչներ
- Շամպինիոններ - 500 գ
- Բուլղուր - 300 գ
- Ձիթապտղի յուղ - 25 մլ
- Մաղադանոս - 1 փունջ
- Սամիթ - 1 փունջ
- Աղ, սև պղպեղ (ըստ ճաշակի)
Բուլղուրը նախապես լցրեք եռման ջրի մեջ 1/1 հարաբերակցությամբ։ Ծածկեք և թողեք 2-3 ժամ եփվի։
Սունկը կտրատել մեծ շերտերով, համեմել ձիթապտղի յուղով, աղով, պղպեղով և թողնել մարինացվի 30 րոպե։
Սունկը լավ տաքացրած թավայի մեջ լցնում ենք մարինադի հետ միասին, տապակում ենք՝ խառնելով 7-8 րոպե, մինչև սնկի հեղուկը գոլորշիանա և կարմրի։
Մի ամանի մեջ խառնել բլղուրը՝ սնկով։
Աղցանին առատորեն ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները (մաղադանոս և սամիթ), համեմել ձիթապտղի յուղով, համտեսել և ըստ ճաշակի ավելացնել աղ ու պղպեղ։
Ամենաընթերցվածը