Շատ համեղ և յուրօրինակ աղցան՝ բլղուրով և սնկով

Դիտումներ 1278

Շատ համեղ և յուրօրինակ աղցան՝ բլղուրով և սնկով

Բաղադրիչներ

  • Շամպինիոններ - 500 գ
  • Բուլղուր - 300 գ
  • Ձիթապտղի յուղ - 25 մլ
  • Մաղադանոս - 1 փունջ
  • Սամիթ - 1 փունջ
  • Աղ, սև պղպեղ (ըստ ճաշակի)

 



Բուլղուրը նախապես լցրեք եռման ջրի մեջ 1/1 հարաբերակցությամբ։ Ծածկեք և թողեք 2-3 ժամ եփվի։

Սունկը կտրատել մեծ շերտերով, համեմել ձիթապտղի յուղով, աղով, պղպեղով և թողնել մարինացվի 30 րոպե։

 

 

Սունկը լավ տաքացրած թավայի մեջ լցնում ենք մարինադի հետ միասին, տապակում ենք՝ խառնելով 7-8 րոպե, մինչև սնկի հեղուկը գոլորշիանա և կարմրի։

 



Մի ամանի մեջ խառնել բլղուրը՝ սնկով։

Աղցանին առատորեն ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները (մաղադանոս և սամիթ), համեմել ձիթապտղի յուղով, համտեսել և ըստ ճաշակի ավելացնել աղ ու պղպեղ։

 



Ամենաընթերցվածը