Քիչ մարդիկ գիտեն, որ սա ունի բազմաթիվ առողջական առավելություններ, օրինակ՝ այն կարող է հեռացնել ճարպը լյարդից, կանխել հաստ աղիքի խանգարումը և օգնել վերականգնել տեսողությունը
Ես 62 տարեկան եմ, և այս բանջարեղենը հեռացրել է իմ լյարդից ճարպը և ամբողջությամբ մաքրել հաստ աղիքս
Առողջություն պահպանելը հեշտ գործ չէ։ Ժամանակի ընթացքում մեր օրգանները և մարմնի գործառույթները վատանում են, ինչը հանգեցնում է այնպիսի խնդիրների, ինչպիսիք են տեսողության կորուստը կամ հաստ աղիքի խցանումը:
Երբեմն շատ ճարպ կարող է կուտակվել լյարդում, ինչը բազմաթիվ խնդիրներ է առաջացնում, որոնք, անշուշտ, ազդում են ձեր ընդհանուր առողջության վրա: Բարեբախտաբար, կա մի բնական բաղադրիչ, որը կարող է օգնել ձեզ՝ ճակնդեղը։
Բազուկը կարող է բարելավել արյան շրջանառությունը և ամրացնել սրտանոթային համակարգը, ինչպես նաև այն ապահովում է մեր մարմնի բավարար էներգիա ողջ օրվա ընթացքում։
Այս բանջարեղենը պարունակում է բետաին և տրիպտոֆան՝ հազվագյուտ նյութեր, որոնք կարող են հանգստացնել նյարդերը և պայքարել սթրեսի դեմ։
Ճակնդեղի հակաբորբոքային հատկությունները և հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությունը կօգնեն պայքարել ձեր օրգանիզմում ազատ ռադիկալների դեմ և բարելավել ձեր ընդհանուր առողջությունը: Ահա թե ինչպես կարելի է պատրաստել առողջ ճակնդեղով աղցան, որը կարող եք ուտել ամեն օր:
Բաղադրությունը՝
• 2-3 ճակնդեղ
• 2 գլուխ սոխ
• էքստրա ձիթապտղի յուղ
• քացախ
• աղ ըստ ճաշակի
Ճակնդեղները մաքրել և եռացնել ջրի մեջ՝ մի պտղունց աղով, ապա մանր կտրատել ու դնել ամանի մեջ։
Այնուհետև սոխը մանր կտրատել և խառնել ճակնդեղի հետ, ապա ավելացնել ձիթապտղի յուղն ու քացախը և աղը՝ ըստ ճաշակի։
Աղցանին քացախ ավելացրեք և թողեք մեկ ժամ։ Դրանից հետո կարող եք վայելել նրա համը։
Այս հիանալի աղցանը կմաքրի հաստ աղիքն ու լյարդը և կլավացնի տեսողությունը։ Ճակնդեղը շատ սննդարար և առողջարար է և պետք է լինի ձեր ամենօրյա սննդակարգի մի մասը:
Նրանք, ովքեր ուտում են սա, երբեք չեն ազատվի որովայնի ճարպից
Ուտելուց հետո ինչ-որ քաղցր բան շատերի համար պարտադիր է: Այստեղ կարող եք պարզել, թե որ աղանդերը կարող է վնասել կազմվածքին և որոնք են լավագույն այլընտրանքները։
Գրեթե բոլորին է հայտնի ուտելուց հետո քաղցրավենիքի փափագը, կարծես ոչ մի կերակուր ամբողջական չէ առանց համեղ աղանդերի: Բայց թեև շաքարավազ ուտելը ակտիվացնում է ուղեղի պարգևատրման կենտրոնները և առաջացնում է հաճելի զգացողություններ, ինչպիսիք են բավարարվածությունը և հանգստությունը, դեսերտը միշտ չէ, որ լավ գաղափար է:
Թեև պաղպաղակը կարող է թարմացնող լինել և հասանելի լինել տարբեր համերով, շատ դեպքերում այն անառողջ է:
«Պաղպաղակը գոտկատեղի համար ամենավատ աղանդերն է՝ շնորհիվ շաքարի և ճարպի բարձր պարունակության», - ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան:
Պաղպաղակը պարունակում է հսկայական քանակությամբ շաքար և ճարպ։ Շաքարի բարձր մակարդակը հանգեցնում է արյան շաքարի արագ բարձրացմանը, որին հաջորդում է հանկարծակի անկումը, ինչը կարող է հանգեցնել շաքարի ցանկության և քաղցրավենիքի նկատմամբ նոր տենչանքի:
Որոշ պաղպաղակի համեր պարունակում են նաև լրացուցիչ բաղադրիչներ, ինչպիսիք են օշարակ, շոկոլադե չիպսեր, թխվածքաբլիթներ կամ այլ քաղցր հավելումներ: Սա, իհարկե, զգալիորեն մեծացնում է կալորիաների քանակը։
Արդյո՞ք պաղպաղակը օգնում է թեթևացնել բորբոքումն ու կոկորդի ցավը․
Քչերը գիտեն, որ այս սիրելի դելիկատեսն օգնում է կոկորդի ցավի բուժմանը։
Այսպիսի հայտարարություն է արել բժիշկ Եկատերինա Դեմյանովսկայան։
Նա նշել է, որ աղանդերն ի վիճակի է թեթևացնել կոկորդի բորբոքումն ու ցավը։
Այն նաև նվազեցնում է անհանգստությունը կուլ տալու ժամանակ, եթե ենթարկվում է սառը պաղպաղակի ազդեցությանը:
Միաժամանակ, պետք չէ հիվանդության դեպքում սահմանափակվել մեկ քաղցրությամբ, ինչպես նաև չափն անցնել աղանդերի քանակով։
Պաղպաղակն օգտագործվում է ոչ թե որպես անգինայի բուժման միակ միջոց, այլ որպես դրա հնարավոր բաղադրիչ:
Ինչպես նշել է Դեմյանովսկայան, հիվանդության առաջացման դեպքում կարևոր է օգնություն խնդրել մասնագետներից։
Ցանկալի է օգտագործել այնպիսի դեղամիջոցներ, որոնք կթեթևացնեն այտուցը, բորբոքումը և կունենան անալգետիկ ազդեցություն։
Սրանք կարող են լինել տարբեր սփրեյներ, դեղեր կամ ողողումներ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։