Քաղցկեղը սպանող մթերքներ, որոնք ժամանակն է ներառել ձեր սննդակարգում
Ազնվամորի և հապալաս.
Հայտնի է, որ ազնվամորին և հապալասը հակաքաղցկեղային հատկություն ունեն հատկապես ձվարանների քաղցկեղի բուժման գործում։ Բացի այդ, ազնվամորին և հապալասը նվազեցնում են օքսիդատիվ սթրեսը:
Սուրճ և կանաչ թեյ.
Որպես ամենաշատ սպառվող ըմպելիքներ՝ սուրճն ու կանաչ թեյը նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Լոլիկ.
Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով եփած լոլիկ են օգտագործում, 50%-ով ավելի քիչ հավանական է շագանակագեղձի քաղցկեղով հիվանդանալը։ Իրականում լոլիկը արգելակում է անգիոգենեզը և պարունակում է լիկոպեն՝ մի նյութ, որն ունի հզոր հակաանգիոգեն հատկություն։
Սև շոկոլադ.
Այն չափազանց օգտակար է սրտի հիվանդության դեպքում, քանի որ այն բարելավում է ձեր ընդհանուր տրամադրությունը, ձեզ դարձնում երջանիկ և պայքարում է քաղցկեղի բջիջների դեմ:
Քրքում.
Բազմաթիվ առողջական օգուտներով այն արդյունավետ է ճարպը նվազեցնելու համար և օգտագործվում է որպես կանխարգելիչ միջոց քաղցկեղի բուժման համար: