Քաղցկեղը կանխելու համար այս 5 մթերքները պարտադիր օգտագործեք
1․ Գազար և դդում. Դրանք պարունակում են բետա-կարոտին, որը կարող է կանխել առողջ բջիջների վերածումը չարորակների (հատկապես շագանակագեղձի, թոքերի, կաթնագեղձերի, ենթաստամոքսային գեղձի և հաստ աղիքի): Օրական չափաբաժինը կազմում է մոտ 50 գ գազար և 200 գ դդում:
2․Կանաչ թեյ և մասուր. Օրական չափաբաժինը` 3-4 բաժակ կանաչ թեյ կամ 4-5 բաժակ մասուրի թուրմ:
3․ Ընդեղեն. Նրանք հակաքաղցկեղային ազդեցություն ունեն պրովիտամին A-ի և վիտամին E-ի ազդեցությամբ՝ հակաօքսիդանտ, որը չեզոքացնում է թթվածնի ազատ ռադիկալները, որոնք հաճախ քաղցկեղ են առաջացնում (կանխարգելիչ դոզան օրական մոտ 50 գ է):
4. Սխտոր. Այն հարուստ է սելենով՝ միկրոտարրով, որը պաշտպանում է ստամոքսը, հաստ աղիքը, կերակրափողը, կաթնագեղձերը և մաշկը քաղցկեղածին նյութերից։ Օրական դոզան - 1-2 պճեղ:
5. Կարմիր չոր գինի. Այն ունի հակաքաղցկեղային ազդեցություն (առաջին հերթին երիկամների համար)՝ շնորհիվ կվերցետինի, ռոսվերարտոլի՝ բիոֆլավոնոիդների բարձր պարունակության, որոնք պաշտպանում են բջիջները դեգեներացիայից։ Պրոֆիլակտիկ դոզան `օրական 150-200 գ :