Փորկապության դեմ երեք պարզ բաղադրատոմս

Դիտումներ 422

Փորկապության դեմ երեք պարզ բաղադրատոմս

Անհավասարակշռված դիետան փորկապության ամենատարածված պատճառներից մեկն է: 

Եթե ​​նկատում եք, որ կղանքի հետ կապված խնդիրներն ավելի հաճախ են ի հայտ գալիս, անհարմարություն եք զգում, ցանկանում եք աղիների նորմալ աշխատանքը հաստատել, փորձեք սննդակարգում ավելացնել շատ մանրաթել պարունակող մթերքներ։

Առաջին հերթին այն հարուստ է բանջարեղենով և մրգերով, ամբողջական ձավարեղենով, հատիկաընդեղենով։ Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ դուք չպետք է կտրուկ փոխեք ձեր սննդակարգը՝ փոխարինելով ձեր սովորական սնունդը թարմ մրգերով և բանջարեղենով։ 

Նախ, հում բանջարեղենն ու մրգերը, որոնք սպառվում են անչափավոր և պարունակում են կոպիտ մանրաթել (հատկապես հատիկավոր հատիկներ), կարող են առաջացնել գազեր և փքվածություն: Երկրորդ՝ ավելի լավ է սննդակարգը մեղմորեն կարգավորել՝ սկսելով ավելի շատ լուծվող բջջանյութ պարունակող մթերքներից, որոնք պարզապես թեթևացնում են փքվածությունն ու փքվածությունը։

Մենք ընտրել ենք երեք ուտեստ, որոնք հեշտ է եփել տանը։ Դրանք բոլորը ոչ միայն համեղ են, այլեւ օգտակար փորկապության դեմ պայքարում։

1. Սալորաչիրով և ընկույզով ճակնդեղի աղցան

Ճակնդեղն ու սալորաչիրը պարունակում են շատ օգտակար լուծվող և չլուծվող մանրաթելեր և պեկտին, հետևաբար օգնում են մարսողության գործընթացին։ Այս պարզ աղցանը հիանալի նախուտեստ է, որը կօգնի նաև ազատվել փորկապությունից։

 

600 գ ճակնդեղը եռացնել կամ թխել, հովացնել, կեղևազատել և քերել։ 150 գ սալորաչիր, լավ լվացվել և կտրատել շերտերով։ 100 գ ընկույզը մանր կտրատել։ Ամեն ինչ խառնել ու համեմել 5 ճաշի գդալ թթվասերով։ Կարելի է աղցանի մեջ ավելացնել մանր կտրատած պճեղ սխտորը և զարդարել ուտեստը թարմ դեղաբույսերով։



2. Աղցան ծովախեցգետինով ավոկադոյով

Այս աղցանը և՛ թեթև է, և՛ սննդարար. ծովախեցգետինները հարուստ են սպիտակուցներով, մինչդեռ ավոկադոն հարուստ է առողջ ճարպերով և բջջանյութով:

100 գ ծովախեցգետինները եռացնել, սառեցնել և մաքրել։ 1 ավոկադո, կեղևավորված, կտրատված և ցողված կիտրոնի հյութով: 1 վարունգ կտրատված շերտերով։ 100 գ չինական կաղամբ կամ հազար մանր կտրատած։ Կտրեք մի քանի չերի լոլիկ: Խառնել բաղադրիչները և աղցանը ձիթապտղի յուղով հագցնել։ Աղ կամ սոյայի սոուս ըստ ճաշակի:

 



3. Ոսպով ապուր

Այս ապուրը ոչ միայն առատ ու համեղ է, այլև շատ առողջարար. ոսպը օրգանիզմին անհրաժեշտ նյութերի իրական պահեստ է, այդ թվում՝ սպիտակուցներ, հետքի տարրեր և բջջանյութ:

 

1 սոխը և 2 պճեղ սխտորը մաքրել, մանր կտրատել և թանձր հատակով տապակել փոքր քանակությամբ բուսայուղի մեջ։ Ավելացնել 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ և եփ գալ ևս 5 րոպե։ 500 գ ոսպը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել 2,5 լիտր ջուր կամ արգանակ և եփել մինչև ոսպը պատրաստ լինի։ Աղ, ավելացնել աղացած կարմիր պղպեղ և 2 ճաշի գդալ Phytomucil, թողնել 5 րոպե: Առանձին 30 գ կարագը հալեցնում ենք, ավելացնում ենք ապուրի մեջ և խառնում։ Մատուցելիս ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները։



Ամենաընթերցվածը