Պելմենի խմորը ես այսպես եմ պատրաստում. Չի կպչում ձեռքերին և սեղանին, չի պատռվում եփելիս և կարելի է սառեցնել
Խմորը պատրաստելու համար ձեզ պետք է.
Ցորենի ալյուր - 3,5 բաժակ
Հավի ձու - 1 հատ
Արևածաղկի արևածաղկի ձեթ - 1 ճ․գ
Աղ - 0,5 թեյի գդալ
Ջուր - 1 բաժակ
Վերցնում ենք մի մեծ աման և մեջը մաղում ենք ալյուրը։ Ալյուրն ամեն դեպքում մաղում ենք, որպեսզի խմորի մեջ մանր բեկորների տեսքով «անակնկալներ» չլինեն։ Ավելացնել աղ և հարել ձուն։ Ավելացնում ենք մեկ գդալ ձեթ։ Եվ ամեն ինչ զգուշորեն խառնել գդալով։ Այս պահին խառնուրդը կլինի ամբողջովին չոր, գնդիկավոր և ոչ թե խմորի նման: Խմորը դնել եռման ջրի մեջ և անմիջապես խառնել։ Խմորը կմիավորվի մեծ գնդիկների։
Այժմ խմորը բավականին տաք է, ձեռքերով աշխատելն այնքան էլ հարմար չէ։ Դրա համար այն մի կողմ դրեցինք և սպասեցինք մի քանի րոպե, և սկսում ենք հունցել ձեռքերով: Հունցել 5-7 րոպե, այս պահին խմորը փափուկ և առաձգական չի լինի: Խմորի համար «հանգստություն» չի պահանջվում՝ պելմենիները կարելի է անմիջապես պատրաստել։ Բացի այդ, այս խմորը հարմար է ցանկացած միջուկով պելմեններ պատրաստելու համար։