Պատրաստեք հացը այս բաղադրատոմսով, քանի որ այն կանխում է ծերացումը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Մենք բոլորս գիտենք այն տեսությունը, որ եթե ցանկանում ենք նիհարել, պետք է խուսափենք հացից, քանի որ սպիտակ ալյուրը վնասակար է առողջության համար։ Բայց հացի տարբեր տեսակներ կան։ Եթե այն ճիշտ պատրաստեք, կարող եք արագացնել նյութափոխանակությունը և կանխել մարմնի ու հոգու ծերացումը։
Մթերքների սխալ համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ մեր առողջության, արտաքին տեսքի և գեղեցկության վրա։
Բարձրորակ և սննդարար սնունդն ազդում է ծերացման գործընթացի դանդաղեցման վրա։ Հայտնի է նաև որպես հակատարիքային հաց, այս հացը կարող է լինել ցանկացած լավ նախաճաշի հիմքը:
- 200 գրամ հնդկաձավարի ալյուր,
- 200 գրամ ցորենի ալյուր,
- 100 գրամ տարեկանի ալյուր,
- փխրեցուցիչ,
- սոդա,
- 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
- 0,5 թեյի գդալ չաման,
- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր,
- խնկունի
- 0,5 լիտր ջուր
Բաղադրիչները խառնում ենք և թողնում, որ ամբողջ գիշեր խմորվեն։ Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճան և թխելու համար մագաղաթյա թուղթ դնել և վրան լցնել զանգվածը։
Թխել հացը 30 րոպեից մեկ ժամ: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարի չափից և խմորի խտությունից։
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։