Պատրաստեք Բալի մուրաբան այս եղանակով, ստացվում է շատ համեղ

Դիտումներ 193

Պատրաստեք Բալի մուրաբան այս եղանակով, ստացվում է շատ համեղ

1. Բալերը ընտրել, պոչերը հեռացնել, սառը ջրով լավ լվանալ, կորիզները հեռացնել (կարելի է եփել նաև կորիզներով)։
2․ Պտուղները լցնել պատրաստի շաքարաջրի մեջ, թույլ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Փրփուրը հավաքել վերջում։
1 կգ բալ, 1,5 կգ շաքար, 150-200 գ ջուր։
2. Բալը լվանալ, կորիզները հանել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և թողնել 2-3 ժամ։ Հետո լցնել քաղցրաջուրը և եփել սկզբում թույլ, ապա ուժեղ կրակի վրա՝ 2-3 անգամ։ Եթե բալը եփվում է կորիզով, այն ծակծկել, վրան լցնել տաք քաղցրաջուր, թողնել 3-4 ժամ, հետո եփել։

 



1 կգ բալ, 1,5 կգ շաքարավազ, 2-2,5 բաժակ ջուր։
3. Առանց կորիզի բալի մուրաբա եփելու համար հասած բալի կորիզները հանել, լավ լվացած և եռացրած ջրով պարզաջրած տարաների մեջ շերտ-շերտ լցնել բալը և շաքարավազը։
1 կգ կորիզները հանած բալին՝ 1,2 կգ շաքարավազ։ Տարաների վրա դնել կափարիչները, 20-30 րոպե ջերմամշակել և փակել։



Ամենաընթերցվածը