Պաշտպանեք Ալցհեյմերի հիվանդությունից, հագեցեք վիտամիններով և ավելին. ինչու պետք է ձուն ներառել սննդակարգում
Հավի ձվերը մատչելի և սիրված մթերքներ են։ Շատերն ակտիվորեն պատրաստում են նախաճաշի ճաշատեսակներ դրանցից՝ խաշած ձու, տապակած ձու և այլն:
Բայց նույնիսկ ավելի հեշտ է պարզապես ձու եփել առավոտյան նախաճաշի համար:
Բայց հարկ է նշել, որ ձուն ոչ միայն համեղ և հեշտ եփվող մթերք է, այլև շատ առողջարար։
Բանն այն է, որ նման սննդի մեջ շատ սպիտակուցներ և առողջարար ճարպեր կան։ Կան նաև հակաօքսիդանտներ, որոնք օգտակար են առողջության համար և օգնում են կանխարգելել սրտի հիվանդությունները, արյան անոթները և ուռուցքաբանությունը:
Մասնագետները նաև նշում են, որ շնորհիվ այն էլեմենտների, որոնք կան ձվի մեջ, ճաշացանկում ձվի կանոնավոր ավելացումով դուք կարող եք պաշտպանվել Ալցհեյմերի հիվանդությունից, անհանգստությունից, դեպրեսիայից և այլ խնդիրներից։
Բացի այդ, ձվերը խորհուրդ է տրվում ավելացնել նիհարելու սննդակարգին։