Պարզվում է, որ եգիպտացորենը միշտ սխալ ես եփել․ Սկսեք այսպես պատրաստել
Եփած եգիպտացորենը ամառային ամենահամեղ ուտեստներից է։
Բուրավետ, հյութալի և համեղ եփած եգիպտացորենը, բացի իր համից, ունի նաև շատ օգտակար հատկություններ։ Եգիպտացորենի մեջ կան շատ վիտամիններ (B, C, D, K խմբերի), պարունակում է մագնեզիում, պղինձ, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, գլուտամինաթթու և այլ օգտակար նյութեր։
Եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի դարձնելու համար առաջին հերթին անհրաժեշտ է ճիշտ ընտրել այն։ Իրական թարմ երիտասարդ եգիպտացորենը կարելի է վաճառել միայն սեզոնին, որն ավարտվում է ոչ ուշ, քան օգոստոսի վերջը: Ավելի ուշ վաճառվող եգիպտացորենը հաճախ չափից ավելի հասուն է և կոշտ:
Եթե հատիկները կլորացված չեն, ունեն փորվածքներ, ապա այս եգիպտացորենն արդեն հասունացել է և պիտանի չէ եփելու համար։ Կարևոր է նաև տերևների տեսքը՝ դրանք պետք է շատ ետ չլինեն կոճերից, լինեն չոր ու դեղին։ Մի գնեք եգիպտացորեն առանց տերևների.
Նախքան եգիպտացորեն պատրաստելը, այն պետք է լվանալ հոսող ջրի տակ և մաքրել տերևներից։ Տերեւներից կոճը մաքրելը պարտադիր ընթացակարգ չէ։ Դրանցով կարելի է եգիպտացորեն պատրաստել՝ հեռացնելով միայն փչացած տերեւները։
Նախքան պատրաստելը, ավելի լավ է եգիպտացորենը մեկ ժամ թրջել սառը ջրի մեջ։
Կա մի միջոց, որով կարող եք ապահովել, որ եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի լինի։
Անհրաժեշտ է եգիպտացորենը մաքրել տերևներից և մանրաթելերից, կիսով չափ կտրել, լցնել սառը ջրի և կաթի խառնուրդի մեջ 1։1 հարաբերակցությամբ։ Այս կաթնային խառնուրդում եգիպտացորենը պետք է մնա 4 ժամ: Դրանից հետո պետք է սովորական եղանակով եփել ջրի մեջ։
Եգիպտացորենի պատրաստման ժամկետը կախված է դրա հասունության աստիճանից։
Որքան հին է այն, այնքան ավելի երկար ժամանակ կպահանջվի եփելու համար: Երիտասարդ եգիպտացորենները պետք է եփել ոչ ավելի, քան 20-30 րոպե։ Հասած եգիպտացորենը պետք է եփել 30-40 րոպե։