Պարզվում է, որ եգիպտացորենը միշտ սխալ ես եփել․ Սկսեք այսպես պատրաստել

Դիտումներ 921

Պարզվում է, որ եգիպտացորենը միշտ սխալ ես եփել․ Սկսեք այսպես պատրաստել

Եփած եգիպտացորենը ամառային ամենահամեղ ուտեստներից է։

Բուրավետ, հյութալի և համեղ եփած եգիպտացորենը, բացի իր համից, ունի նաև շատ օգտակար հատկություններ։ Եգիպտացորենի մեջ կան շատ վիտամիններ (B, C, D, K խմբերի), պարունակում է մագնեզիում, պղինձ, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր, գլուտամինաթթու և այլ օգտակար նյութեր։

 

 

Եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի դարձնելու համար առաջին հերթին անհրաժեշտ է ճիշտ ընտրել այն։ Իրական թարմ երիտասարդ եգիպտացորենը կարելի է վաճառել միայն սեզոնին, որն ավարտվում է ոչ ուշ, քան օգոստոսի վերջը: Ավելի ուշ վաճառվող եգիպտացորենը հաճախ չափից ավելի հասուն է և կոշտ:

 



Եթե ​​հատիկները կլորացված չեն, ունեն փորվածքներ, ապա այս եգիպտացորենն արդեն հասունացել է և պիտանի չէ եփելու համար։ Կարևոր է նաև տերևների տեսքը՝ դրանք պետք է շատ ետ չլինեն կոճերից, լինեն չոր ու դեղին։ Մի գնեք եգիպտացորեն առանց տերևների.

Նախքան եգիպտացորեն պատրաստելը, այն պետք է լվանալ հոսող ջրի տակ և մաքրել տերևներից։ Տերեւներից կոճը մաքրելը պարտադիր ընթացակարգ չէ։ Դրանցով կարելի է եգիպտացորեն պատրաստել՝ հեռացնելով միայն փչացած տերեւները։

 

 

Նախքան պատրաստելը, ավելի լավ է եգիպտացորենը մեկ ժամ թրջել սառը ջրի մեջ։

Կա մի միջոց, որով կարող եք ապահովել, որ եգիպտացորենը փափուկ և հյութալի լինի։

Անհրաժեշտ է եգիպտացորենը մաքրել տերևներից և մանրաթելերից, կիսով չափ կտրել, լցնել սառը ջրի և կաթի խառնուրդի մեջ 1։1 հարաբերակցությամբ։ Այս կաթնային խառնուրդում եգիպտացորենը պետք է մնա 4 ժամ: Դրանից հետո պետք է սովորական եղանակով եփել ջրի մեջ։

 



Եգիպտացորենի պատրաստման ժամկետը կախված է դրա հասունության աստիճանից։

Որքան հին է այն, այնքան ավելի երկար ժամանակ կպահանջվի եփելու համար: Երիտասարդ եգիպտացորենները պետք է եփել ոչ ավելի, քան 20-30 րոպե։ Հասած եգիպտացորենը պետք է եփել 30-40 րոպե։

 



Ամենաընթերցվածը