Պարզ և առողջարար քաղցրավենիք, որը նոսրացնում է արյունը, բարձրացնում հեմոգլոբինը, մաքրում անոթները խոլեստերինից
Հնդկաձավարն իսկապես բարձրացնում է հեմոգլոբինի կոնցենտրացիան, ինչպես նաև ասկորբին և ֆոլաթթուների մակարդակը, որոնք ապահովում են երկաթի լավ կլանումը և նոսրացնում արյունը։
Հնդկացորենի աղանդերը՝ այլ առողջարար բաղադրիչներով, ավելորդ քաշ չի առաջացնում, իսկ դրա մեջ պարունակվող ֆլավոնոիդները կանխում են չարորակ ուռուցքների աճը։
Ահա այս հրաշալի բաղադրատոմսը՝ 1 բաժակ հնդկաձավարը մանրացրեք սրճաղացով։ Առանձին մանրացրեք 1/3 բաժակ կտավատի սերմերը - լցնել դրանց վրա 7 ճ.գ. ջուր։
Վերցրեք ևս 200 գրամ խուրմա, հանեք կորիզը, նաև մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։ Այնուհետև խառնեք թրջած խուրմաները, աղացած հնդկաձավարը և կտավատի սերմերը և հարեք հարիչով մինչև հարթ զանգված լինի։
Ընթացքում խառնեք մի քանի ճաշի գդալ կակաոյի փոշի, աղ և մեղր՝ ըստ ճաշակի։ «Խմորի» մեջ ըստ ցանկության կարող եք լցնել մի քիչ վանիլին։ Զանգվածը թողնում ենք հանգստանա, իսկ հետո տեղափոխել թաղանթի վրա և փաթաթում երշիկի տեսքով։ Պահեք սառնարանում, և կարող եք շրջանաձև կտրել և փորձել