Պանիրը եթե այսպես եք օգտագործում, ապա այն առողջական շատ լուրջ խնդիրներ է առաջացնում
Պանիրն ունի իր դրական և բացասական կողմերը: Լինելով սպիտակուցի, ֆոսֆորի և կալցիումի հիանալի աղբյուր՝ այն աղքատ է բջջանյութով, պարունակում է շատ հագեցած ճարպեր և նատրիում՝ ասել են բժիշկները։
Մասնագետների կարծիքով՝ պանիրը հաճախ բարձր կալորիականությամբ, ճարպային մթերք է։ Մեծ քանակությամբ օգտագործելը կարող է ազդել քաշի ավելացման վրա:
Նաև պանիրը կարող է տհաճ ախտանիշներ առաջացնել լակտոզայի անհանդուրժողականությամբ մարդկանց մոտ: Մեկ այլ վտանգ, որը կապված է դրա օգտագործման հետ, արյան ճնշման բարձրացումն է, նման հիպերտոնիկ ազդեցությունը պայմանավորված է աղի բարձր պարունակությամբ:
Մասնագետները զգուշացնում են, որ սննդակարգում նատրիումի ավելցուկի դեպքում կարող են առաջանալ օստեոպորոզ, սրտի և երիկամների հիվանդություն:
Բացի այդ, պանրի մեծ չափաբաժինները կարող են օգնել բարձրացնել խոլեստերինի մակարդակը: Որպեսզի պանիրը որպես կարևոր հետքի տարրերի աղբյուր օգուտ տա, դրա օրական քանակը չպետք է գերազանցի 30-35 գրամը։ Պետք է հաշվի առնել նաև նատրիումի և ճարպի պարունակությունը: