Պահքին շոկոլադե քաղցրավենիքներ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

Դիտումներ 529

Պահքին շոկոլադե քաղցրավենիքներ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

Ձեզ հարկավոր է.

ալյուր 1,5 բաժակ
շաքարավազ (180 գ խմորի համար + 60 գ մուսի համար + 60 գ ջնարակի համար) 
300 գ. կակաոյի փոշի (խմորի համար 40գ + ջնարակի համար 20գ) 
ջուր (250 մլ խմորի համար + 250 մլ մուսի համար + 40 մլ ջնարակի համար)

 


կիտրոնի հյութ 1 ճ.գ
բուսական յուղ 3 ճ.գ.
աղ 1 պտղունց
վանիլին ըստ ճաշակի
առանց կորիզի կեռաս 250 գ
դառը շոկոլադ 30 գ

 



Խառնում ենք մաղած ալյուրը, 180 գ շաքարավազը, 40 գ կակաոն, սոդան, վանիլինն ու աղը։ Չոր զանգվածին ավելացնել կիտրոնի հյութ, 3 ճ.գ. ձեթ, 250 մլ ջուր, լավ խառնել։
18 սմ բարձրությամբ թավայի հատակը շարել մագաղաթյա թղթով: Խառնուրդը լցնել կաղապարի մեջ։ Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-50 րոպե:

 

 

Հանում ենք տորթը կաղապարից, թողնում ենք սառչի։ Զգուշորեն կտրեք տորթի վերին մասը և ճաշի գդալով հանեք միջուկը: Մանրացրեք միջուկը:
Կաթսայի մեջ լցնել 200 մլ ջուր, ավելացնել 150 գ կեռաս, կրակի վրա դնել, եռացնել, կրակից վերցնել, հատապտուղները մաղով անցկացնել, բալի օշարակին ավելացնել 60 գ շաքարավազ, նորից կրակի վրա դնել, բերեք եռման աստիճանի, եփել մարմանդ կրակի վրա 15 րոպե՝ անընդհատ խառնելով: 

 



100 գ բալը և տորթի միջուկը ավելացրեք բալի մուսի մեջ, նրբորեն խառնեք։ Դա պետք է արվի նախքան մուսի սառչելը:
Տորթի մեջ լցնել բալով զանգվածը։ Տորթի «կափարիչը» վրան դնել՝ մի փոքր ներքև սեղմելով։ 
Ջնարակի համար կաթսայի մեջ խառնել 60 գ շաքարավազը, 40 մլ ջուրը, 20 գ կակաոն, դնել կրակին, խառնելով ստանալ միասեռ զանգված, կրակից վերցնել և ավելացնել առանց կաթի շոկոլադը։  Ավելացրեք տորթին և երբ սառչի պատրաստ է:

 



Ամենաընթերցվածը