Պահքի բաղադրատոմս․ Տանը մայոնեզ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

Դիտումներ 869

Պահքի բաղադրատոմս․ Տանը մայոնեզ պատրաստեք այս բաղադրատոմսով

  • Ցորենի ալյուր - 80 գ
  • Ջուր - 375 մլ
  • Բուսական յուղ - 60 մլ (4 ճաշի գդալ)
  • Կիտրոն - 1 հատ
  • Մանանեխ - 1-2 ճ.գ. գդալ
  • Աղ - 1 թեյի գդալ

 

 

Մաղել ալյուրը փոքր կաթսայի մեջ։

Վրան լցնել 100-150 մլ սառը ջուր և հարելով մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի ալյուրն ամբողջությամբ լուծվի։

Ավելացնել մնացած ջուրը։

Դրեք միջին կրակի վրա և խառնելով, հասցրեք զանգվածը եռման աստիճանի։

 



Այնուհետև կրակը ցածրացրեք և, շարունակելով հարելը, եփեք մոտ 30-60 վայրկյան, մինչև զանգվածը մի փոքր խտանա։ Ստացված խառնուրդը սառեցրեք սենյակային ջերմաստիճանի։ Խառնուրդը սառչելուց մի փոքր ավելի կխտանա։

 

 

Կիտրոնից հյութ քամել։

Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք աղը, շաքարավազը, բուսական յուղը, 0,5-1 ճ.գ. կիտրոնի հյութը եւ 0,5-1 ճ.գ. մանանեխը։

 



Հարեք բարձր արագությամբ մոտ 30-60 վայրկյան, մինչև հարթ զանգված ստանաք։

Համտեսեք պատրաստի սոուսը և ավելացրեք մանանեխ, կիտրոնի հյութ կամ աղ՝ ըստ անհրաժեշտության:

Պահքի մայոնեզը պատրաստ է։ Այն պահել սառնարանում հերմետիկ տարայի մեջ:



Ամենաընթերցվածը