Պահքի համար գյուղական ապուրի բաղադրատոմս ` լոբով
Ձեզ հարկավոր է (6 չափաբաժնի համար)
Լոբի - 300-400 գ
Բրինձ - 1/4 բաժակ
Կարտոֆիլ - 2 հատ
Սոխ - 1 հատ
Գազար - 1-2 հատ
Ցորենի ալյուր - 1 ճ.գ.
Բուսական յուղ - 30 գ
Աղ - ըստ ճաշակի
Աղացած պղպեղ - 0,25 թեյի գդալ
Թարմ կանաչիներ
Ջուր - 3 լ
Լոբիները նախապես թրջել՝ լվանալ, լցնել սառը ջուր և թողնել 10-12 ժամ (մեկ գիշեր)։
Այնուհետև եփեք լոբին մինչև փափկի, մոտ 50-60 րոպե:
Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և կտրատել փոքր խորանարդերով։
Կեղևազատել և լվանալ սոխն ու գազարը։ Սոխը խորանարդի կտրատել, գազարը շերտերով կտրատել կամ անցկացնել խոշոր քերիչով։
Բրինձը լավ լվանալ։
Առանձին կաթսայի մեջ ջուրը եռացրեք։ Ավելացնել խաշած լոբին, հասցնել եռման աստիճանի։ Ավելացնել կարտոֆիլ, բրինձ, կես գազար և սոխ։ Եփել 20 րոպե։
Տաքացնել տապակը, լցնել բուսայուղ։
Տապակել գազարի և սոխի երկրորդ մասը մինչև դարչնագույն դառնա, երբեմն խառնելով, միջին ջերմության վրա 4-6 րոպե:
Թավայի մեջ բանջարեղենին ավելացնել ալյուրը, խառնել և տապակել ևս 1 րոպե։
Ավելացնել ալյուրը, ըստ ճաշակի աղ և պղպեղ: Եփել ապուրը 5-10 րոպե։
Կանաչիները մանր կտրատել։
Պատրաստի ապուրին ավելացնել կանաչիները։ Թողեք ապուրը եփվի 10-15 րոպե և մատուցեք։
Բարի ախորժակ