Բորշի բաղադրատոմս ՝ հատուկ պահք պահողների համար
Ձեզ հարկավոր է.
ճակնդեղ - 2 հատ
գազար - 1 հատ
կարտոֆիլ - 2 հատ
սոխ - 1 սոխ
0,5 կաղամբ
լոլիկ - 2 հատ
բուսական յուղ - 2 ճ.գ.
շաքարավազ, քացախ՝ ըստ ճաշակի
դափնու տերեւ - 1 հատ
աղ - 1 ճ.գ.
սխտոր - 2 պճեղ
Լվացեք ճակնդեղը, գազարը, կարտոֆիլը և սոխը, կեղևազրկեք և կտրատեք բարակ շերտերով: Կաղամբի վերին տերևները մաքրեք, լվացեք և մանր կտրատեք: Լոլիկը լցրեք եռման ջրի մեջ, հանեք կեղևը և կտրատեք խորանարդերի։ Կեղևազատեք և մանրացրեք սխտորը։
Բորշ եփելու համար նախատեսված մեծ կաթսայում ջուրը եռացնում ենք, մի փոքր համեմում աղով։ Կարտոֆիլն ու կաղամբը ավելացնել ջրին, դնել փոքր կրակի վրա։
Այդ ընթացքում տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, ավելացնել սոխն ու գազարը։ Տապակել՝ անընդհատ խառնելով, 5 րոպե։
Կաթսայի մեջ ավելացնել պատրաստի ճակնդեղի կեսը, քացախն ու շաքարավազը։ Խառնել, նվազեցնել կրակը և եփել 10 րոպե: Մնացած ճակնդեղը լցնել ամանի մեջ, վրան լցնել եռման ջուր, ավելացնել 1 ճ.գ. քացախ և թողնել եփվի:
Լոլիկը ավելացնել բանջարեղենով տապակի մեջ, աղ և պղպեղով համեմել` ըստ ճաշակի, ծածկել և եփել ևս 20 րոպե։ Շոգեխաշած բանջարեղենը տեղափոխում ենք կարտոֆիլով և կաղամբով կաթսայի մեջ։ Ավելացնել դափնու տերևը: Բարձրացրեք կրակը, բորշը հասցրեք եռման աստիճանի,զգուշորեն հանեք փրփուրը։
Ավելացնել նաև սխտորը։ Ծածկեք կափարիչով և անմիջապես հանեք կրակից։ Թողեք 10 րոպե ծածկված մնա կափարիչով և պատրաստ է։