Ուտեստ տապակելուց այսպես արեք և թավայի հատակին սևացած ճարպ չի մնա
Դիտումներ 648
Կարկանդակները շատերի կողմից սիրված ուտեստ են։
Բայց կարկանդակները տապակելիս զգալի քանակությամբ ձեթ է օգտագործվում։
Նմանատիպ երևույթը հանգեցնում է թավայի հարթության վրա մուգ յուղոտ ծածկույթի և սննդի համառ մնացորդների առաջացմանը:
Ճաշատեսակները չփչացնելու համար անհրաժեշտ է կանխել յուղի սեւացումը։ Դա անելու համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել մեկ պարզ հնարք.
Որոշ տնային տնտեսուհիներ տապակի մեջ կարտոֆիլի կտորներ են դնում։
Բայց այս մեթոդը լիովին արդյունավետ չէ:
Բանջարեղենն իսկապես կլանում է ավելորդ ճարպը, բայց տաք ուտեստի վրա երկար մնալով՝ սկսում է ինքն իրեն այրվել։
Սրա շնորհիվ ավելի լավ է թավայի մեջ գինու խցան դնել։
Յուղի մեջ դրված գինու շշի կափարիչը պետք է պատրաստված լինի ծառի կեղևից, բայց ոչ պլաստիկից կամ այլ վտանգավոր միացություններից:
Ամենաընթերցվածը