Ուռուցքաբանը նշել է այն մթերքները, որոնք բացասական ազդեցություն ունեն քաղցկեղի դեմ
Հակաօքսիդանտները պաշտպանում են մարդու առողջությունը՝ պաշտպանելով լուրջ հիվանդություններից։ Ազատ ռադիկալները (օքսիդանտները) առաջացնում են ռեակցիաներ, որոնք վտանգավոր են օրգանիզմի համար, այդ թվում՝ ոչնչացնում են բջիջները, առաջացնում են ուռուցքների ձևավորում։
Նրանց հակադրվում են հակաօքսիդանտները, որոնք օրգանիզմ են մտնում սննդի հետ: Ուռուցքաբան և վիրաբույժ Իվան Կարասևը խոսել է այն ապրանքների մասին, որոնք պարունակում են այդ օգտակար նյութերը։
Իր հեռագրային ալիքում բժիշկը նշել է, որ ծովատառեխը պետք է ներառել սննդակարգում։ Ձկան արժեքը ոչ միայն նրանում է, որ այն օմեգա-3 ճարպաթթուների աղբյուր է։
Մեկ այլ պատճառ՝ ծովատառեխը սննդակարգում ավելացնելու համար ուբիկինոնն է (կոենզիմ Q10): Սա մաշկի այսպես կոչված «երիտասարդական ծածկագիրն» է։ Այն պաշտպանում է բջիջները օքսիդանտների թունավոր ազդեցությունից:
Coenzyme Q10 առկա է նաև գետնանուշի, քնջութի, պիստակի մեջ: Վիտամին E (տոկոֆերոլ) պաշտպանում է բջջային առողջությունը: Կարասևը նշել է, որ դրա աղբյուրը չզտված բուսական յուղն է։