Ով չպետք է խուրմա ուտի առողջական խնդիրներ չվաստակելու համար. ոչ բոլորը գիտեն դա
Շատերը գնահատում են խուրման իր օգտակար հատկությունների և հետաքրքիր համի համար։
Բայց ոչ բոլորն են օգուտներ շահելու այս հատապտուղից:
Խուսափեք խուրմայից, եթե մարսողական խնդիրներ ունեք։
Այն պարունակում է դաբաղանյութեր, որոնք ստամոքսաթթվի հետ հակազդելով կարող են առաջացնել ֆիտոբեզոարներ՝ չմարսված զանգված, որը կարող է մեծ քանակությամբ արտազատվել օրգանիզմից միայն ստացիոնար բուժման դեպքում։
Ավելի հաճախ դա պայմանավորված է ոչ լրիվ հասունացած խուրմայի սպառմամբ։ Ուստի այն չպետք է ուտեն նրանք, ում մոտ արդեն ախտորոշվել է աղիների խնդիրներ։
Այս միրգը շատ հյութալի է ջրի բարձր պարունակության պատճառով։
Այնուամենայնիվ, դրա էներգետիկ արժեքը 70 կկալ է (100 գրամում)։ Նրանց թիվը նույնիսկ ավելի մեծ է, եթե վերցնում եք վառ նարնջագույն խուրմա։
Մրգի չափից ավելի օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել կազմվածքի վրա, ինչը հատկապես տհաճ է նրանց համար, ովքեր դիետա են պահում:
Եթե ձեր սննդակարգում ընդգրկում եք աղանդեր, ապա կրճատեք խուրմայի քանակը, որպեսզի գերազանցի օրական ընդունված կալորիաները և ավելորդ կիլոգրամներ չունենաք։
Նույնիսկ չափավոր քաշի դեպքում խորհուրդ է տրվում օրական 3 մրգից ոչ ավել ուտել։