Օրական ընդամենը երեք խուրմա կերեք՝ սրտի և մարսողական համակարգի առողջության համար
Սնուցումը առողջության կարևոր բաղադրիչն է։ Ինչպես գիտեք, սննդակարգի նույնիսկ փոքր փոփոխությունները կարող են ազդել մարդու առողջության վրա։ Օրինակ՝ օրական ընդամենը երեք խուրման կարող է զգալի օգուտ բերել ամբողջ օրգանիզմին:
1. Սննդարարություն.
Սննդային հատկությունները` խուրմայի հիմնական առավելություններից մեկն են՝ կալիում, բջջանյութ, մանգան, վիտամին B6 և մագնեզիում. այս բոլոր օգուտները ձեր մարմինը կստանա խուրմայի միջոցով:
2. Օգտակար է մարսողության համար.
Խուրմայի օգտակար հատկությունները ներառում են բարերար ազդեցություն մարսողության վրա։ Ուստի այս մրգերն օգնում են փորկապության, գրգռված աղիքի համախտանիշի և ստամոքս-աղիքային այլ խանգարումների դեպքում։
Խուրմայի այս առավելությունը մասամբ պայմանավորված է բջջանյութի առկայությամբ, որը նվազեցնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը: Այն խորհուրդ է տրվում նաև թութքի դեպքում։
3. Ցավազրկող հատկություն.
Մագնեզիումը, որը պարունակվում է արմավի մեջ, հակաբորբոքային հատկություն ունի, օգնում է թեթևացնել ցավը և թեթևացնել այտուցը։
4. Օգուտակար է հղի կանանց.
Հղի կանանց համար խուրմայի առավելությունն այն է, որ եթե դրանք օգտագործեք հղիության վերջին չորս շաբաթներին, ապա ծննդաբերությունն ավելի հեշտ կլինի: Բացի այդ, խուրմայի օգնությամբ դուք կարող եք վերահսկել քաշը ծննդաբերությունից հետո։
5. Արյան ճնշում.
Մագնեզիումի և կալիումի շնորհիվ արմավը հիանալի է արյան ճնշումը իջեցնելու համար։ Ուստի խուրմայի օգուտն արյան բարձր ճնշում ունեցող մարդկանց համար ակնհայտ է։ Բացի այդ, արմավը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների և ինսուլտի ռիսկը։