Օրական որքա՞ն հաց կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնասելու. բժիշկն ամեն ինչ պատմել է

Դիտումներ 992

Օրական որքա՞ն հաց կարելի է ուտել առանց առողջությանը վնասելու. բժիշկն ամեն ինչ պատմել է

Հացը ճաշի սեղանի ամենահայտնի մթերքն է:

Շատերը դրա հետ մակարոն են ուտում կամ նույնիսկ «դատարկ» բուլկի են ուտում։

 


Բայց նույնիսկ ամենաօգտակար մթերքը պետք է սահմանափակ քանակությամբ մտնի օրգանիզմ։
Սննդաբան, իմունոլոգ և ալերգոլոգ Մարինա Ապլետաևան «Մոսկվա 24»-ին տված հարցազրույցում պատմել է, թե որքան հաց կարելի է ուտել 1 օրում՝ առողջությանը չվնասելու համար։

 



Սովորական առողջ մարդը օրական կարող է ուտել մոտ երկու-երեք կտոր ցանկացած հաց։
Սակայն մարդկանց որոշ խմբեր չեն ցանկանում ուտել որոշակի տեսակի հաց։
Օրինակ, դիաբետիկները և նրանք, ովքեր գեր են, պետք է խուսափեն թխուկներից, որոնք պատրաստված են սպիտակ ալյուրից:

 


Սակայն տարեկանի հացը պետք է սահմանափակվի միայն այն մարդկանցով, ովքեր խնդիրներ ունեն մարսողական համակարգի հետ:
Բայց ամբողջ հացահատիկի հացը կարող են ուտել բոլոր նրանք, ովքեր չեն պատկերացնում ուտեստը առանց դրա:
 



Նորման նույնն է, ինչ վերը նշվեց՝ օրական 2-3 շերտ։
Ապլետաևան կարծում է, որ դրա այս տեսակը նույնիսկ ի վիճակի է բարելավել մարսողական համակարգի աշխատանքը:
Սպիտակ հացի սիրահարները պետք է ավելի շատ վերահսկեն քանակը. 
Այն ոչ մի օգուտ չի բերում օրգանիզմին, բացի քաղցը հագեցնելուց։
 



Ամենաընթերցվածը