Օգուտ է լյարդին, ենթաստամոքսային գեղձին, արյանն ու նյարդային համակարգին, վերացնումէ քաղցկեղածին բջիջները
Սպիրուլինա՝ սուպերսնունդ, որի մասին դուք պե՛տք է իմանաք։
Սպիրուլինան ունի բազմաթիվ առողջապահական օգուտներ: «Նվազեցնում է հոգնածությունը, ամրացնում է իմունային համակարգը, հաղորդում է ավելի կենսունակություն, տոնուսավորում, ամրացնում է եղունգները, մազերը և այլն», - թվարկում է սպիրուլինայի արտադրողը:
Սպիրուլինայի սննդային արժեքը։
С 390 կալորիա 100 գ-ում (այսինքն՝ 19% էներգիա), այն պարունակում է 60% սպիտակուցներ, 10% ճարպեր և 7% ածխաջրեր։
- Սպիրուլինան մաքրում է արյունը տոքսիններից և դուրս է մղում օրգանիզմից շլաքները;
- սպիրուլինայում գոյություն ունեցող գամա-լինոլային թթուն հանդիսանում է որպես արտակարգ պրոֆիլակտիկ և բուժող միջոց արտրիտի դեմ;
- նպաստում է մտավոր ակտիվությանը, կենտրոնացմանը, լիցքավորում է էներգիայով;
- կարգի է բերում նյարդային համակարգը և ազատում է անքնությունից;
- արգելակում է քաղցկեղային բջիջների աճը;
- նորմալացնում է ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի աշխատանքը;
- իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ;
- բարձրացնում է իմունիտետը:
Այնուամենայնիվ, պետք է զգույշ լինել, երբ սպիրուլինան օգտագործում են որոշակի հիվանդություններով կամ առողջական խնդիրներ ունեցող անհատների մոտ: Օրինակ՝ ծովամթերքի կամ յոդի նկատմամբ ալերգիա ունեցող մարդկանց կամ վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ ունեցողներին խորհուրդ է տրվում նախքան սպիրուլինան սկսելը խորհրդակցել բժշկի հետ: Խորհուրդ չի տրվում նաև սպիրուլինա ընդունել երեխաներին, հղիներին և կերակրող կանանց՝ առանց բժշկի հետ խորհրդակցելու։
Այս միջոցը կիրառելուց առաջ պարտադիր է խորհրդակցել բժշկի հետ։