Օգտակա՞ր է հնդկաձավար ուտելը, թե ոչ․ Ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր հնդկաձավար ուտեք

Դիտումներ 1202
Օգտակա՞ր է հնդկաձավար ուտելը, թե ոչ․ Ահա թե ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր հնդկաձավար ուտեք

Քչերը գիտեն, որ հնդկաձավարն ավելի սննդարար է, քան շատ այլ հացահատիկային մշակաբույսեր: Չնայած ածխաջրերը նրա սննդի հիմնական բաղադրիչն են, հնդկաձավարը նաև հարուստ է սպիտակուցներով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով:

Հնդկացորենի ածխաջրերն ունեն ցածր գլիկեմիկ ինդեքս։ Ահա թե ինչու հնդկաձավարը արյան շաքարի անառողջ աճ չի առաջացնում:

 

 

Բացի այդ, հնդկաձավարը պարունակում է բավարար քանակությամբ մանրաթել և օսլա, ինչը կարևոր է հաստ աղիքի առողջության համար։

Հնդկացորենը առատ է ամինաթթուներով, հատկապես լիզինով և արգինինով: 


Հետազոտությունների համաձայն՝ հնդկաձավարում պարունակվող սպիտակուցներն արդյունավետորեն նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, կանխում լեղապարկի քարերի առաջացումը և նվազեցնում հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։

 

 

Այս հրաշալի հացահատիկը ավելի բարձր հանքային պարունակություն ունի, քան բրինձը, ցորենը և եգիպտացորենը։

Այսպիսով, հնդկաձավարի կանոնավոր օգտագործումը կարող է դրականորեն ազդել ձեր օրգանիզմի բազմաթիվ գործընթացների վրա, ինչպիսիք են.

 

արյան շաքարի հավասարակշռությունը,

արյան ճնշում,

լիպիդային նյութափոխանակություն,

մարսողություն,

իմունային համակարգը,

ոսկրային հյուսվածքի վիճակը,

նվազեցնում է քաղցկեղի, հատկապես հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը