Ո՞վ չպետք է ձու ուտի և ինչու. Սա շատ կարևոր է իմանալ՝ հետագա խնդիրներից խուսափելու համար
Ձուն առողջարար մթերք է, որը պարունակում է օրգանիզմի համար անհրաժեշտ վիտամիններ և հանքանյութեր։
Ձվի սպիտակուցը ճարպ չի պարունակում և ցածր կալորիականությամբ է: Այն սննդամթերքի բնական սպիտակուցի աղբյուր է։ Դրա մի մասը խորհուրդ է տրվում ուտել դիետաների ժամանակ։
Դեղնուցը պարունակում է ավելի շատ օգտակար տարրեր, բայց ավելի շատ ճարպեր ունի։
Եթե հակացուցումներ չկան, ապա կարելի է անվտանգ օգտագործել շաբաթական մինչև 10 ձու։
Բայց կա մարդկանց մի կատեգորիա, որը չպետք է ձու ուտի։ Սա նրանց առողջական խնդիրների վտանգի տակ է դնում:
Խոսքն առաջին հերթին ալերգիկ կամ սպիտակուցային անհանդուրժողականություն ունեցող հիվանդների մասին է։
Նաև ձու չպետք է օգտագործեն աուտոիմուն հիվանդություններ ունեցող մարդիկ:
Դիաբետիկները պետք է հատկապես ուշադիր լինեն իրենց սննդակարգի նկատմամբ։ Ճաշացանկում կարող են ձու ավելացնել, բայց շաբաթական 5 հատից ոչ ավել։ Միաժամանակ նրանց համար ավելի օգտակար է սպիտակուցը։