Ո՞ր մթերքը կարող է փոխարինել օմեգա-3 հավելումներ ընդունելուն՝ պատասխանում են գիտնականները
Օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուները շատ կարևոր են մարդկանց համար:
Դրանք անհրաժեշտ են հիվանդությունների կանխարգելման և բուժման համար, որոնք կապված են քրոնիկ բորբոքման հետ: Տվյալ դեպքում խոսքը շաքարախտի, հիպերտոնիայի եւ լյարդի ճարպային հիվանդության մասին է։
Հետեւաբար, հարկ է հիշել, որ այս տարրի քանակը պետք է նորմալ լինի: Դրա պակասը կարող եք լրացնել սննդի օգնությամբ։ Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուշադրություն դարձնել մեկ ձկան վրա, որը հիանալի կկատարի իր գործը։
Այն ոչ միայն հարուստ է օմեգա-3-ով, այլ նաև կալցիումով, ինչն այն դարձնում է բազմապատիկ ավելի օգտակար։ Ենթադրվում է, որ նման մթերքի մեջ 100 գրամում առաջարկվող նորմայի 38 տոկոսը օմեգա-3 է:
Խոսքը սարդինայի մասին է։
Սա ոչ միայն օմեգա-3-ի աղբյուր է, այլև սարդինները նաև երկաթ են պարունակում, ինչը հատկապես կարևոր է այն մարդկանց համար, ովքեր հրաժարվում են մսից։
Բայց սրանք բոլոր առավելությունները չեն։ Սարդինները հարուստ են նաև մագնեզիումով, տաուրինով և արգինինով, որոնք հայտնի են իրենց սրտային պաշտպանիչ ազդեցությամբ: