Ո՞ր մթերքները պետք է բացառել՝ աղիների բորբոքումից խուսափելու համար
Դիետային պետք է պատասխանատու վերաբերվել. Քչերը գիտեն, որ որոշ մթերքներ աղիներում բորբոքում է հրահրում, ինչը նշանակում է, որ դրա քանակը պետք է կրճատվի կամ ամբողջությամբ վերացվի։
Սրանք երկար պիտանելիությամբ աղանդեր են, թխվածքներ և հում բանջարեղեն:
Այս մասին իր հեռագրային ալիքում ասել է բժիշկ Միխայիլ Կուտուշովը։
Շաքարը պետք է բացառել սննդակարգից։ Այն արժեք չունի, բայց խթանում է բորբոքումը։
Բացի այդ, անհրաժեշտ է նվազեցնել գլյուտենի քանակը։
Եթե այն չափից շատ եք օգտագործում, ապա այն սպառնում է աղիների բորբոքումով, ավելորդ լորձով և վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներով։ Բավական է օրական մինչև երկու կտոր հաց ուտել։ Իսկ ցանկացած կերակրատեսակ հացով ուտելու սովորությունը վնասում է կազմվածքին, աղիքներին ու իմունիտետին։
Զգույշ եղեք լեկտիններով հարուստ մթերքների հետ։
Այդպիսի սպիտակուցները գրեթե չեն մարսվում, բայց դրանք հայտնաբերված են հում հացահատիկի, հատիկաընդեղենի և գիշերային ցեղատեսակի մեջ (կարտոֆիլ, սմբուկ, պղպեղ և լոլիկ):