Ո՞ր մթերքները պետք է բացառել՝ աղիների բորբոքումից խուսափելու համար

Դիտումներ 5490

Ո՞ր մթերքները պետք է բացառել՝ աղիների բորբոքումից խուսափելու համար

Դիետային պետք է պատասխանատու վերաբերվել. Քչերը գիտեն, որ որոշ մթերքներ աղիներում բորբոքում է հրահրում, ինչը նշանակում է, որ դրա քանակը պետք է կրճատվի կամ ամբողջությամբ վերացվի։

Սրանք երկար պիտանելիությամբ աղանդեր են, թխվածքներ և հում բանջարեղեն:

Այս մասին իր հեռագրային ալիքում ասել է բժիշկ Միխայիլ Կուտուշովը։

 



Շաքարը պետք է բացառել սննդակարգից։ Այն արժեք չունի, բայց խթանում է բորբոքումը։

Բացի այդ, անհրաժեշտ է նվազեցնել գլյուտենի քանակը։

Եթե ​​այն չափից շատ եք օգտագործում, ապա այն սպառնում է աղիների բորբոքումով, ավելորդ լորձով և վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներով։ Բավական է օրական մինչև երկու կտոր հաց ուտել։ Իսկ ցանկացած կերակրատեսակ հացով ուտելու սովորությունը վնասում է կազմվածքին, աղիքներին ու իմունիտետին։

 



Զգույշ եղեք լեկտիններով հարուստ մթերքների հետ։

Այդպիսի սպիտակուցները գրեթե չեն մարսվում, բայց դրանք հայտնաբերված են հում հացահատիկի, հատիկաընդեղենի և գիշերային ցեղատեսակի մեջ (կարտոֆիլ, սմբուկ, պղպեղ և լոլիկ):

 

 



Ամենաընթերցվածը