Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Դիտումներ 11426

Ո՞ր մթերքներն են մեծացնում ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Այն մթերքներից, որոնք մարդը ընտրում է իր սննդակարգի համար, կախված է նրա բարեկեցությունից։

Որոշ մթերքներ կարող են տարբեր հիվանդություններ հրահրել։

Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել պրոֆեսոր Արկադի Բեջանյանը։

Մասնագետը թվարկել է այն մթերքները, որոնք հանգեցնում են ստամոքսի քաղցկեղի.

 



Նրա խոսքով՝ առաջին հերթին պետք է հրաժարվել պահածոյացված եւ աղի մթերքներից։ Խոսքը ձիթապտղի, թթու կաղամբի, ծովատառեխի մասին է։

Պետք է զգույշ լինել ճարպերով հագեցած մթերքների նկատմամբ։ Օրինակ՝ կարագով ու մսով։

Ներկանյութերով և կոնսերվանտներով քաղցրավենիքները նույնպես կարող են առաջացնել ուռուցքաբանության վտանգ: 



Դա կարող է լինել տարբեր քաղցրավենիքներ և գազավորված ըմպելիքներ։

Ցանկալի է բացառել տապակած մթերքները, ինչպես նաև հրաժարվել վատ սովորություններից։

Բեջանյանը խորհուրդ տվեց վերահսկել սննդակարգը և սննդակարգ ավելացնել առողջ սնունդ, թարմ մրգեր և բանջարեղեն։

 



Ամենաընթերցվածը