Ո՞ր մթերքներն են դանդաղեցնում ծերացման գործընթացը
Եթե ցանկանում եք հնարավորինս երկար մնալ երիտասարդ և առողջ, ապա պետք է ոչ միայն հրաժարվել վատ սովորություններից և հիշել առողջ ապրելակերպի մասին։
Հարկավոր է նաև հատուկ ուշադրություն դարձնել սննդակարգին։ Այնուամենայնիվ, կան մթերքներ, որոնք ծերացման պատճառ են դառնում։ Ամենից հաճախ խոսքը քաղցրավենիքի, խմորեղենի, թթու վարունգի, տապակած սննդի և արագ սննդի մասին է։
Բայց կա մթերքների մեկ այլ կատեգորիա՝ ծերացումը դանդաղեցնելու համար:
Այս մասին ասել է գաստրոէնտերոլոգ Աննա Կարշիեւան։
Նա նշեց, որ առաջին հերթին շատ բան կախված է իմունային համակարգից, աղիների վիճակից։
Ավելի մեծ ուշադրություն պետք է դարձնել դիետիկ բջջանյութով հարուստ սննդին։ Ենթադրվում է, որ եթե օրական 25 գրամ բջջանյութ ուտեք, կարող եք գրեթե 30 տոկոսով նվազեցնել սրտի, հաստ աղիքի հիվանդությունների և շաքարախտի ռիսկը:
Որտեղ փնտրել մանրաթելեր և բջջանյութեր: Այստեղ ամեն ինչ շատ պարզ է. Դուք պետք է սկսեք պատրաստել ամբողջական ձավարեղեն: Դա կարող է լինել բլղուր, շագանակագույն բրինձ, վարսակ։ Դուք կարող եք սննդակարգում ներառել սերմեր, լոբի, ընդեղեն, մրգեր և բանջարեղեն:
Օգտակար մթերքների ցանկն այսքանով չի ավարտվում։
Կարշիևայի խոսքով՝ ֆերմենտացված սնունդը կարևոր է։ Դա կարող է լինել թթու կաղամբ, թթու խնձոր, թթու վարունգ: