Ո՞ր մթերքներն են բարելավում ուղեղի աշխատանքը

Դիտումներ 676

Ո՞ր մթերքներն են բարելավում ուղեղի աշխատանքը

Կան մի շարք մթերքներ, որոնք դրական են ազդում ուղեղի առողջության վրա։
Առաջին հերթին պետք է ուշադրություն դարձնել այն մթերքին, որոնք պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ։
«Այն պաշտպանում է նյարդային ազդակը, որն անհրաժեշտ է մարդու լիարժեք գործունեության համար», - մեջբերում է բժիշկ Ելենա Սոլոմատինային:
Դիետային անհրաժեշտ է յուղոտ ձուկ, ընկույզ և կտավատի սերմի յուղ՝ օրգանիզմում այս տարրը համալրելու համար:
Կարևոր են նաև B խմբի վիտամինները (կարելի է գտնել, օրինակ լյարդում) և D (գտնվում է ձվի մեջ, ձողաձկան լյարդում)։ 



Դրանց պակասը բացասաբար է անդրադառնում հոգեկանի վրա։ Հնարավոր են դեպրեսիա, սուր փսիխոզ և այլն։
Ազատում է նյարդային լարվածությունը մագնեզիումը, որը հեշտ է ստանալ գազարից կամ սպանախից։

 



Բացի այդ, մանրաթելն անհրաժեշտ է նորմալ գործելու համար: Այն կարելի է գտնել ցանկացած բանջարեղենի մեջ։ 
Բնականաբար, անհրաժեշտ են հակաօքսիդանտներ:
Խոսքը P խմբի վիտամինների մասին է: Նման տարրերը պաշտպանում են ուղեղը վնասներից, պահպանում են վիտամին C-ն: Օգտակար նյութեր կարելի է գտնել հապալասկ և նռան մեջ:

 



Ամենաընթերցվածը