Ո՞ր երկու մթերքներն են առաջացնում թրոմբոզ
Սխալ սնուցումը հանգեցնում է բազմաթիվ առողջական խնդիրների։
Բացի այդ, պետք է նկատի ունենալ, որ որոշ վնասակար մթերքներ կարող են հրահրել օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսների առաջացումը։ Սա կարող է լինել թրոմբոցային պայմանների զարգացման ռիսկի գործոններից մեկը, որն ամենահեշտն է վերացնելը:
Բժիշկ Արիուշ Մոզաֆարյանը Daily Express- ի ներկայացուցիչների հետ զրույցում ասել է, թե որ մթերքներից է ավելի լավ հրաժարվել։
Ինչպես նշել է բժիշկը, առաջին հերթին սննդակարգից պետք է բացառել այն մթերքները, որոնք հարուստ են օսլայով, շաքարով և աղով։
Այսպիսով, մասնագետը խորհուրդ է տվել հրաժարվել գազավորված ըմպելիքներից ու քաղցրավենիքից։
Եթե ցանկանում եք քաղցր բան ուտել, ապա, ինչպես նշել է բժիշկը, ավելի լավ է նախապատվությունը տալ պաղպաղակին կամ մուգ շոկոլադին։
Բացի այդ, ընկույզները, որոնք պատված են մեղրով կամ մրգերով, կարող են լավ խորտիկ լինել:
Կարող եք ուշադրություն դարձնել սննդային արժեք ունեցող այլ ուտեստների վրա։