Ո՞ր 5 մթերքները կօգնեն փխրուն ոսկորներն ամուր դարձնել. բժիշկների խորհուրդները
Շատերը բախվում են այն փաստի հետ, որ ոսկորները բավականաչափ ամուր չեն, ինչը հանգեցնում է կոտրվածքների և ճաքերի։
Սա հատկապես վտանգավոր է տարեցների մոտ, երբ ոսկրային հյուսվածքը բառացիորեն «չի ցանկանում» միասին աճել։
Ուստի արժե ձեր սննդակարգը հարստացնել արժեքավոր մթերքներով, որոնք կարող են հաղթահարել այս խնդիրը։
Ո՞ր մթերքները կօգնեն բարակ ոսկորներին կրկին ամրանալ․
կարմիր ձուկ
Եթե դուք կանոնավոր կերպով ձուկ եք ուտում, ապա ոսկորները ամուր կլինեն: Բաղադրությունը ապահովում է ոսկրային հյուսվածքը անհրաժեշտ ամեն ինչով։
Այս սննդամթերքը հատկապես օգտակար է 50 տարեկանն անց անձանց, քանի որ այն նաև օգնում է կանխել սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրները։
Փորձեք ձուկ ուտել շաբաթական երկու անգամից ոչ ավել։
Լոլիկ
Եթե բավական հաճախ եք կոտրվածքների խնդիր ունենում, ապա լոլիկը պետք է լինի սննդակարգի ամենօրյա մասը: Այս արժեքավոր բանջարեղենն օգնում է ոսկրային հյուսվածքն ավելի ամուր դարձնել և ավելի լավ հաղթահարել բեռը։
Լոլիկը նույնպես չափազանց օգտակար է տարեց հիվանդների համար, ասում են մասնագետները , քանի որ այն օգնում է հաղթահարել տարիքային խնդիրները:
Սալորաչիր
Այս սննդամթերքը նաև խորհուրդ է տրվում նրանց, ովքեր ցանկանում են իրենց ոսկրային հյուսվածքն ավելի ամուր դարձնել: Կարևորն այն է, որ սալորաչիրը ոչ միայն օգնում է պաշտպանվել կոտրվածքներից, այլ նաև պաշտպանում է օստեոպորոզի հավանականությունից:
Դդմի սերմեր
Այս մթերքը կարելի է անվտանգ անվանել ոսկրերի առողջության համար ամենաօգտակար և արժեքավորներից մեկը։ Դդմի սերմերի օգնությամբ ոսկորները կարելի է աներևակայելի ամուր դարձնել՝ շնորհիվ հարուստ բաղադրության։
Լոբի
Եթե կասկածում եք ոսկրային հյուսվածքի ամրության վերաբերյալ, ապա պետք է ավելի հաճախ լոբի ուտել։ Այս սովորության շնորհիվ հնարավոր կլինի մոռանալ փխրուն ոսկորների մասին մինչև խոր ծերություն։