Ո´Չ ասեք երակների վարիկոզին, հոդացավերին, հիշողության կորստին, գլխացավերին այս տերևների շնորհիվ.
Անհավատալի բուժիչ օգուտներ
Բոլորս գիտենք, որ դափնու տերևը շատ լավ համեմունք է, որն իր ուրույն տեղն ունի յուրաքանչյուր երկրի խոհանոցում։ Բայց այն, ինչ մենք չգիտենք, այն է, որ այս տերեւները, ինչպես նաև դրանց օգտագործումը խոհարարության մեջ, նույնպես օգտակար են մեր առողջության համար:
Դափնու տերևներն օգտագործվում են հիանալի բուժիչ յուղ պատրաստելու համար, որն ունի բազմաթիվ օգուտներ մեր առողջության համար:
Դափնու տերևի առավելությունները.
հանգստացնում է նյարդային համակարգը
ամրապնդում է իմունային համակարգը
մաքրում է հաստ աղիքը
օգտագործվում է հոդերի ցավերի դեպքում և բուժում է երակների վարիկոզը
բարելավում է ընդհանուր մտավոր զգոնությունը
Բաղադրությունը.
30 գ դափնու տերև
250 մլ ձիթապտղի յուղ
Դափնու տերեւը լցնել ձիթապտղի յուղի մեջ։ Խառնուրդը լցնում ենք ապակե շշի մեջ, պինդ փակում և թողնում մութ ու զով տեղում 14 օր։
Ժամանակ առ ժամանակ թափահարեք շշի պարունակությունը։
2 շաբաթ անց յուղը քամեք շորով և լցրեք հեղուկը մեկ այլ տարայի մեջ:
Պահպանեք դափնու յուղը սառը սենյակում:
Դափնու տերևի յուղի առավելությունները.
բուժում է հոդերի ցավը (բավական է մի փոքր տաքացնել յուղը և հետո զգուշորեն քսել ցավոտ հոդերին)
բուժում է ականջի ինֆեկցիաները և միգրենը
Կարող եք ասպիրինը փոխարինել դափնու յուղով, քանի որ իջեցնում է մարմնի բարձր ջերմաստիճանը,
բարելավում է ախորժակը,
օգնում է վերացնել ստամոքսի և աղիների ցավը,
նորմալացնում է երիկամների և լյարդի աշխատանքը,
այս յուղը կարող է օգտագործվել նաև որպես լոսյոն՝ դեմքի մաշկի խնդիրները վերացնելու համար: