Նշել է ուղեղի համար ամենաօգտակար մթերքների հնգյակը
Ամերիկացի բժիշկները հատուկ դիետա են մշակել, որը հագեցած է ուղեղի համար օգտակար մթերքներով։ Միաժամանակ պահպանվում են սնուցման կարեւոր սկզբունքներ.
Այսպիսի հայտարարություն է արել սննդաբան Օքսանա Միխալևան։
Նա առանձնացրել է նման դիետայի հինգ հիմնական մթերքները.
Նախ անհրաժեշտ է սննդակարգում ավելացնել յուղոտ ձուկը։ Բանն այն է, որ այն ունի շատ օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, որոնք դրական են ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա։
Անհրաժեշտ է նաև ընկույզ և սերմեր ուտել: Նման մթերքները հագեցած են կալցիումով, ցինկով, մագնեզիումով, օմեգա-3-ով և հեշտությամբ մարսվող սպիտակուցով։
Բացի այդ, ձուն պետք է ներառել սննդակարգում։ Այնուամենայնիվ, սա մատչելի և գոհացուցիչ է, որը պարունակում է բոլոր այն տարրերը, որոնք անհրաժեշտ են ուղեղի բջիջների ամբողջականության համար:
Միխալևան հարցազրույցներից մեկում ավելացրել է, որ անհրաժեշտ է տարբեր գույների հատապտուղներ ուտել։
Մարդու օրգանիզմին անհրաժեշտ է նաև ամբողջական ձավարեղեն: