Ներկայացնում ենք կիևյան կոտլետի ճիշտ պատրաստման եղանակը ուկրանիացի խոհարարի կողմից



Ներկայացնում ենք կիևյան կոտլետի ճիշտ պատրաստման եղանակը ուկրանիացի խոհարարի կողմից


Բաղադրամասեր


1,5 կգ հավի կրծքամիս,
200 գ կարագ
1 թ․ գ կիտրոնի հյութ,
սամիթ եւ մաղադանոս,
աղ,
պղպեղ,
200 գ ալյուր,
4-5 հատ ձու,
սպիտակ հաց (չոր),
1 լ որակյալ բուսայուղ


Պատրաստման եղանակը

 

Պատրաստում ենք լցոնը: Սամիթն ու սխտորը մանր կտրատում ենք ու խառնում կարագին, կամ էլ կարագի հետ միասին հարում ենք բլենդերում: Դնում ենք սառցախցիկի մեջ։

Հավի կրծքամսին աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և լավ խառնում: Խճողակը տասը մասի ենք բաժանում, դրանցից գնդիկներ պատրաստում և հետո բլիթի նման տափակեցնում: Ձեռքերը պետք է թրջել, որպեսզի խճողակը չկպչի: Ամեն մի բլիթի մեջ դնում ենք մեկ գդալ միջուկ:

 


Թաց ձեռքերով կոտլետի ձև ենք տալիս:

Քանի որ կիևյան կոտլետի վրայի խրթխրթան շերտը պետք է հաստ լինի, առաջին հերթին այն թաթախում ենք ալյուրի մեջ: Հետո թաթախում ենք հարած ձվի մեջ: Հետո լավ թաթախում ենք չորահացի փշրանքների, ձվի և վերջում՝ նորից չորահացի մեջ: Այժմ արդեն ունենք հաստ շերտով կոտլետներ, որոնց միջուկը հաստատ դուրս չի հոսի:

Պատրաստի կոտլետները տապակում ենք տաքացրած ձիթայուղի մեջ:


loading...
loading...