Միայն թե իմանաք ինչ վտանգներ ունի չհասած խուրման․ Անպայման կարդացեք
Դիտումներ 405
Սիչևան նշել է, որ տղամարդիկ և կանայք, ովքեր տառապում են կուլ տալու խանգարումներից կամ ատամնաբուժական հիվանդություններ ունեն, պետք է հրաժարվեն չհասած մրգերից:
Խուրման մինչև երեք տարեկան երեխաներին չի կարելի ուտել։ Այս դեպքում այն կարող է խանգարել կուլ տալու գործընթացին։
Անհրաժեշտ է սահմանափակել մրգի օգտագործումը գաստրոէզոֆագալ ռեֆլյուքս հիվանդության դեպքում՝ կերակրափողի շարժունակության խախտմամբ, երբ խուրման առաջացնում է կոմայի զգացում կամ զգացում, որ սնունդը կուլ չի գնում։
Շաքարային դիաբետի դեպքում նույնպես խորհուրդ է տրվում հրաժարվել մթերքից կամ հետևել դեղաչափին և օրական 50-200 գրամից ավելի չուտել այս մրգից։
Եթե հակացուցումներ չկան, ապա խուրման կատարյալ է որպես դեսերտ՝ ճաշից հետո։
Եթե ցանկանում եք պաշտպանվել խնդիրներից, ապա խուրման կարող եք սառեցնել ուտելուց առաջ կամ վրան եռման ջուր լցնել։
Ամենաընթերցվածը