Միայն իմանաք բժիշկները ինչ են ասում ծլած սխտորի մասին․ Արդյոք օգտակար է այն, թե ոչ
Որո՞նք են ծլած սխտորի օգուտները․
1. Կանաչ բողբոջներով սխտորն ավելի քիչ հյութալի է, բայց ունի ավելի սուր ու վառ համ, ինչպես նաև իր համն ավելի լավ է հաղորդում ուտեստներին։
2. Ծլած սխտորը հիանալի ժողովրդական միջոց է մրսածությունը բուժելու համար։
3. Սխտորի թուրմերը օգտագործվում են անոթները մաքրելու համար՝ ինսուլտի կանխարգելման գործում։ Ծիլերը պետք չէ հետագայում թմրել, այն պետք է ուտել հում վիճակում:
4. Սխտորը ծիլերով օգտագործվում է թունավորումների և փորլուծության ժամանակ։
5. Սխտորի հզոր հակաօքսիդանտները դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը։
Որպեսզի սխտորը ծլի, պետք է օպտիմալ պայմաններ ստեղծել՝ խոնավության ավելի բարձր մակարդակ և մեծ քանակությամբ լույս:
Պետք չէ ուտել ծիլերը, որոնք սկսում են փչանալ, ուստի ուտելուց առաջ սխտորը կիսով չափ կիսեք և ստուգեք միջուկի և բողբոջների վիճակը։
Նման սխտոր կարելի է ուտել ցանկացած ճաշի հետ։