Միայն իմանաք բժիշկները ինչ են ասում ծլած սխտորի մասին․ Արդյոք օգտակար է այն, թե ոչ

Դիտումներ 2749

Միայն իմանաք բժիշկները ինչ են ասում ծլած սխտորի մասին․ Արդյոք օգտակար է այն, թե ոչ

Որո՞նք են ծլած սխտորի օգուտները․

1. Կանաչ բողբոջներով սխտորն ավելի քիչ հյութալի է, բայց ունի ավելի սուր ու վառ համ, ինչպես նաև իր համն ավելի լավ է հաղորդում ուտեստներին։

 

 

2. Ծլած սխտորը հիանալի ժողովրդական միջոց է մրսածությունը բուժելու համար։

 



3. Սխտորի թուրմերը օգտագործվում են անոթները մաքրելու համար՝ ինսուլտի կանխարգելման գործում։ Ծիլերը պետք չէ հետագայում թմրել, այն պետք է ուտել հում վիճակում:

 

 

4. Սխտորը ծիլերով օգտագործվում է թունավորումների և փորլուծության ժամանակ։

5. Սխտորի հզոր հակաօքսիդանտները դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը։

 

 



Որպեսզի սխտորը ծլի, պետք է օպտիմալ պայմաններ ստեղծել՝ խոնավության ավելի բարձր մակարդակ և մեծ քանակությամբ լույս:
Պետք չէ ուտել ծիլերը, որոնք սկսում են փչանալ, ուստի ուտելուց առաջ սխտորը կիսով չափ կիսեք և ստուգեք միջուկի և բողբոջների վիճակը։
Նման սխտոր կարելի է ուտել ցանկացած ճաշի հետ։



Ամենաընթերցվածը