Մի պտղունց քրքումն ավելի լավ կբուժի շատ հիվանդություններ, քան պաշտոնական դեղամիջոցները․ Իմացեք ավելին․․․
Ամեն օր ընդամենը մեկ գրամ քրքում ուտելը կարող է ավելի լավ հիշողություն ունենալ նույնիսկ հիշողության կորստի հակված մարդկանց մոտ, ասվում է Ավստրալիայի Մելբուրնի Մոնաշի համալսարանի և Թայվանի մի շարք հետազոտական ինստիտուտների գիտնականների և Ասիայում հրատարակված գիտական աշխատությունների մասին:
Հոգ տարեք ձեր մասին, օգտագործեք բնական միջոցներ և եղե՛ք ԱՌՈՂՋ։
Քրքումը հազարավոր տարիներ շարունակ օգտագործվել է որպես համեմունք և դեղամիջոց և դեռևս կարևոր բաղադրիչ է ավանդական ասիական խոհարարության և բժշկական համակարգերում: Դա կարրիի փոշիների կարևոր բաղադրիչն է՝ տալով նրանց դեղին գույնը:
2009 թվականին Դյուկի համալսարանի գիտնականների ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ կուրկումինը փոփոխություններ է առաջացնում ուղեղում՝ հակազդելով Ալցհեյմերի հիվանդությանը:
«Եթե դուք ուտում եք առողջ, հավասարակշռված դիետա, ակտիվ մնաք և կանոնավոր կերպով կարրի ուտեք, կարող եք բարելավել ձեր ուղեղը և կանխել դեմենցիան», - ասաց Դորայսվամին:
Դիետան և վարժությունը հիվանդությունների կանխարգելման լավագույն միջոցներից երկուսն են, ընդգծել է Դորայսվամին:
Հետազոտությունները ցույց են տվել քրքումի և կուրկումինի այլ օգուտների լայն շրջանակ, ներառյալ քաղցկեղի կանխարգելումը, արթրիտի թեթևացումը, սրտի առողջության բարելավումը և նույնիսկ մարմնի ճարպի նվազեցումը:
Քրքումը հիանալի հակաբիոտիկ է, լավացնում է մարսողությունը և վերականգնում աղիքային միկրոֆլորան։
Քրքումը ոչ միայն մաքրում է արյունը, այլև օգնում է կարմիր արյան բջիջների ձևավորմանը։ Այս բուժիչ խոտը կարգավորում է նյութափոխանակության գործընթացները և օգնում է սպիտակուցի կլանմանը։
Տաք ըմպելիքներին կարելի է ավելացնել քրքում։ Դրա համար ավելացնում են մի պտղունց համեմունք: Այս դեպքում այն ունի հանգստացնող եւ հակաբորբոքային ազդեցություն։
Քրքումը շատ արդյունավետ է շաքարախտի բուժման համար, այն նվազեցնում է շաքարի քանակը և արդյունավետորեն պայքարում գիրության դեմ։
Քրքումը շատ օգտակար է արթրիտով, ռևմատոիդ արթրիտով և հոդերի այլ հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար։