Տեսեք ամեն անգամ ինչ է տեղի ունենում ձեր ստամոքսի հետ, երբ ասպիրին եք խմում
Շատ մարդիկ օգտագործում են ասպիրին արյունը նոսրացնելու համար, սակայն քչերը գիտեն, որ բացի օգուտներից, այն նաև վնաս է բերում։ Ասպիրինի մասնիկները առաջանում են խոցեր:
Հետևաբար, բուսաբանները և ավանդական բժշկության ներկայացուցիչները օգտագործում են ազնվամորու և սև հաղարջի տերևների թուրմերը: Սալիցիլաթթուն հայտնաբերված է նաև շատ մրգերի և բանջարեղենի մեջ, սակայն այն քանակով, որը բավարար չէ արյան մակարդման վրա էապես ազդելու համար:
Պետք է նաև հիշել, որ կարևոր է նվազեցնել վիտամին K-ով հարուստ մթերքների ընդունումը, քանի որ դրանք, ընդհակառակը, նպաստում են մակարդմանը։ Վիտամին K կա սպանախի, հազարի և այլ կանաչեղենի մեջ։
Եթե դուք խիտ արյուն ունեք, ապա տեղյակ եղեք, որ վիտամին K-ով հարուստ մթերքներն էլ ավելի են խտացնում այն:
Բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական առնվազն 3-4 անգամ ձուկ ուտել։
Ձեր սննդակարգին ավելացրեք ընկույզ և նուշ (օրական 1 ճաշի գդալ):
Սխտոր ուտելը նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը։ Ձեր սննդակարգում ներառեք սեխ, գրեյպֆրուտ, կարմիր բուլղարական պղպեղ և լոլիկ:
Դարչինն ու կոճապղպեղը նույնպես նոսրացնում են արյունը։ Ձեզ անհրաժեշտ է՝ թարմ կոճապղպեղի արմատ (մոտ 4 սմ), մի պտղունց դարչին (դանակի ծայրով), 1 ճ.գ. կանաչ թեյ։ Լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր, թող թրմվի, քամեք, ավելացրեք կես կիտրոն և մեղր ըստ ճաշակի։ Խմեք օրվա ընթացքում։