Մի կերեք այս բանջարեղենը հում վիճակում, որպեսզի չվնասեք ձեր առողջությանը. սա պետք է իմանան բոլորը
Այս բանջարեղենը վիտամինների համակարգ է, որոնց մի մասը կորչում է ջերմային մշակման ժամանակ։
Չնայած դրան, որոշ բուսական մթերքներ ավելի լավ է օգտագործել եփած վիճակում, հակառակ դեպքում դուք վտանգում եք վնասել ձեր առողջությանը:
Հում ճակնդեղը հակացուցված է ստամոքսի հիվանդություններ ունեցողներին։ Արմատային հյութը բացասաբար է ազդում այս օրգանի վրա։
Արդյունքում նույնիսկ առողջ մարդու մոտ կարող է զարգանալ գաստրիտ:
Հում գազարը չպետք է լինի ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի հիվանդություններով տառապողների ճաշացանկում։ Բացի այդ, այն ավելի շատ օգուտներ կբերի, եթե այն եփվի. ահա թե ինչպես է օրգանիզմը կարող ավելի հեշտությամբ կլանել բետա-կարոտինը։
Ծաղկակաղամբն ու բրոկկոլին անպայման կներառվեն նրանց սննդակարգում, ովքեր պատմության մեջ ունեն պեպտիկ խոցային հիվանդություն: Բայց հիմնական պայմանն այն է, որ այս բանջարեղենը պետք է խաշած կամ շոգեխաշած լինի։
Սպանախից առավելագույն օգուտ քաղելու համար այն նաև պետք է եփել։ Հակառակ դեպքում դրանում առկա վիտամինները չեն կարողանա ներծծվել հատուկ նյութի պատճառով, որի քանակությունը նվազում է բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ։