Մեղր + կոկոսի յուղ + դարչին․ պատրաստեք ձեր սեփական հազի կաթիլները. Նրանք ձեզ կփրկեն բժշկի այցելությունից

Դիտումներ 733

Մեղր + կոկոսի յուղ + դարչին․ պատրաստեք ձեր սեփական հազի կաթիլները. Նրանք ձեզ կփրկեն բժշկի այցելությունից

Հայտնի է, որ գրիպն ուղեկցվում է այնպիսի ախտանիշներով, ինչպիսիք են հազը, կոկորդի ցավը և սինուսների խցանումը:
Ժամանակի մեծ մասում լոզենիները մեզ անմիջապես փրկում են, բայց չնայած այն հանգամանքին, որ դրանք հաջողությամբ հաղթահարում են հազը, դրանք պարունակում են վտանգավոր քիմիական նյութեր, որոնք հանգեցնում են այլ կողմնակի ազդեցությունների և չեն լուծում խնդրի արմատը:

 

 

Չնայած հազը կարող է բավականին անհանգստացնող լինել, այն բնական ռեֆլեքս է, որն ունի օգտակար նպատակ, քանի որ մաքրում է մեծ անցուղիները մանրէներից և օտար մասնիկներից:

 



Քանի որ մենք ապրում ենք ավելի ու ավելի թունավոր միջավայրում, հազը պաշտպանում է մեզ մահացու մասնիկներից և օգնում է կանխել բազմաթիվ օդակաթիլային հիվանդություններով վարակվելը:
Հետևյալ բնական հազի կաթիլները համեղ են և ներառում են բաղադրիչներ, որոնք ուժեղացնում են իմունային համակարգը և արագացնում վերականգնման գործընթացը: Ահա թե ինչպես պատրաստել դրանք.

 

 

Բաղադրությունը.
100 գ մեղր
100 մլ կոկոսի յուղ
մի պտղունց ցեյլոնյան դարչին

Մեղրն ունի հզոր հակաբակտերիալ, հակավիրուսային և հակասնկային հատկություններ, որոնք կարող են հանգստացնել կոկորդի ցավը և թեթևացնել հազը: Վերջերս կատարված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մեղրը նույնիսկ ավելի արդյունավետ է երեխաների մոտ գիշերային հազը նվազեցնելու համար, քան հազի օշարակի հիմնական բաղադրիչը:
Մեղրը նաև բուժում է շնչառական համակարգի բորբոքումները, բուժում է շնչառության դժվարությունները, մաքրում է լյարդը և աջակցում է աղիների առողջությանը:

 



Մյուս կողմից, կոկոսի յուղը պարունակում է հսկայական քանակությամբ լաուրինաթթու, որը ոչնչացնում է վատ բակտերիաները, սնկերը և վիրուսները և օգնում է կանխել վարակները։ Այն նաև նպաստում է ոսկորների մեջ հանքանյութերի կլանմանը և նվազեցնում արյան ճնշումը և բարձր խոլեստերինը:

Լցնել կոկոսի յուղը ամանի մեջ և հարել այնքան, մինչև սկսի փրփրել։
Այնուհետեւ աստիճանաբար ավելացնել մեղրը եւ շարունակել հարել, որպեսզի ստացվի թանձր մածուկ։
Վերջում ավելացնել դարչինը։
Այնուհետև զանգվածը լցնել դատարկ սառույցի ամանների մեջ և սառեցնել դրանք կես ժամ:



Ամենաընթերցվածը