Մենք ուտում ենք այս ապուրները, բայց նույնիսկ չգիտենք, որ դրանք վնասակար են. Ահա թե որոնք են դրանք
Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխը անվանել է ապուրներ, որոնք կարող են սրել խրոնիկական հիվանդությունները։
Մասնագետն ասաց, որ սննդակարգից պետք է բացառել մսով կամ ձկան արգանակներով պատրաստված ապուրները։
Փորձագետը նշել է, որ նման ճաշատեսակները բնութագրվում են յուղայնությամբ։
Բժիշկը հավելեց, որ դրանք կարելի է բավականին կալորիական անվանել նաեւ այն պատճառով, որ դրանց վրա հաճախ լապշա ու կարտոֆիլ են ավելացնում։
Բժիշկը մատնանշեց, որ նման ճաշատեսակներ չպետք է ընդունեն ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։
Օրինակ, գաստրիտով, պանկրեատիտով, խոլեցիստիտով, էնտերոկոլիտով տառապողները:
Բժիշկն ընդգծել է, որ ամենաառողջ ուտեստներից մեկը բանջարեղենային ապուրն է։
Գաստրոէնտերոլոգը նշեց, որ դրանք նպաստում են աղեստամոքսային տրակտի շարժունակության նորմալացմանը, լրացնում են սննդանյութերի պակասը։
Բժիշկը հավելեց, որ բանջարեղենային ապուրը կարելի է ներառել սննդակարգում ոչ միայն բուժման ընթացքում, այլեւ նրանց համար, ովքեր նիհարեցնող դիետա են պահում։