Մենք ուտում ենք այս ապուրները, բայց նույնիսկ չգիտենք, որ դրանք վնասակար են. Ահա թե որոնք են դրանք

Դիտումներ 859

Մենք ուտում ենք այս ապուրները, բայց նույնիսկ չգիտենք, որ դրանք վնասակար են. Ահա թե որոնք են դրանք

Գաստրոէնտերոլոգ Եկատերինա Քաշուխը անվանել է ապուրներ, որոնք կարող են սրել խրոնիկական հիվանդությունները։ 

Մասնագետն ասաց, որ սննդակարգից պետք է բացառել մսով կամ ձկան արգանակներով պատրաստված ապուրները։ 
Փորձագետը նշել է, որ նման ճաշատեսակները բնութագրվում են յուղայնությամբ։ 
Բժիշկը հավելեց, որ դրանք կարելի է բավականին կալորիական անվանել նաեւ այն պատճառով, որ դրանց վրա հաճախ լապշա ու կարտոֆիլ են ավելացնում։

 



Բժիշկը մատնանշեց, որ նման ճաշատեսակներ չպետք է ընդունեն ստամոքս-աղիքային հիվանդություններ ունեցող մարդիկ։

Օրինակ, գաստրիտով, պանկրեատիտով, խոլեցիստիտով, էնտերոկոլիտով տառապողները:
Բժիշկն ընդգծել է, որ ամենաառողջ ուտեստներից մեկը բանջարեղենային ապուրն է։ 



Գաստրոէնտերոլոգը նշեց, որ դրանք նպաստում են աղեստամոքսային տրակտի շարժունակության նորմալացմանը, լրացնում են սննդանյութերի պակասը։ 
Բժիշկը հավելեց, որ բանջարեղենային ապուրը կարելի է ներառել սննդակարգում ոչ միայն բուժման ընթացքում, այլեւ նրանց համար, ովքեր նիհարեցնող դիետա են պահում։ 

 

 



Ամենաընթերցվածը