Լեզվի միջոցով կարող եք հասկանալ, թե ի՞նչ հիվանդություն ունեք

Դիտումներ 998

Լեզվի միջոցով կարող եք հասկանալ, թե ի՞նչ հիվանդություն ունեք

Գիտնականները հաստատում են լեզվի միջոցով տարբեր հիվանդությունների ախտորոշման ժողովրդական մեթոդի արդյունավետությունը։ Օբյեկտիվ տվյալներ ստանալու համար անհրաժեշտ է ստուգել դրանք վաղ առավոտյան, ուտելուց առաջ և բերանը ողողելուց հետո։ Հիմնական ցուցանիշները ոչ միայն գույնն են, այլ նաև լեզվի հարթության մակարդակը և դրա մակերեսին գոյացությունների առկայությունը:

 

 

Ենթադրվում է, որ ծայրը պատասխանատու է սրտանոթային համակարգի համար, միջին մասը՝ աղեստամոքսային տրակտի, <<արմատը>>՝ երիկամների և հաստ աղիքի համար։ Մեջտեղում գտնվող ծալքը ցույց է տալիս հենաշարժական համակարգի առողջությունը։ Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ դրա վրա կարող են ազդել նախորդ օրը կերած մթերքները, որոնք պարունակում են ներկանյութեր, դեղամիջոցներ, ըմպելիքներ։

 

 



Նորման համարվում է լեզվի գունատ վարդագույն գույնը, լավ արտահայտված պապիլյաները, որոնք ամռանը ձեռք են բերում կարմրավուն երանգ և տուբերոզների բացակայությունը։ Ծալքի կորությունը կարող է վկայել օստեոխոնդրոզի մասին, իսկ լեզվի ծայրի կարմրությունը՝ սրտի կորոնար հիվանդության առաջացման մասին։ Պարբերաբար մարզվեք, ավելի քիչ նյարդայնացեք, մտածեք ձեզ շրջապատող հոգեբանական միջավայրի բարելավման մասին, հրաժարվեք վատ սովորություններից։

 

 

Դեղին լեզուն ազդանշան է լեղապարկի և լյարդի հետ կապված խնդիրների մասին: Ծածկույթը ծայրի վրա առաջանում է աղեստամոքսային տրակտի և երիկամների հետ կապված խնդիրների արդյունքում։ Խորհրդակցեք սննդաբանի հետ և անհրաժեշտության դեպքում անցկացրեք ուլտրաձայնային հետազոտություն, վերանայեք ձեր ուտելու սովորությունները։

 

 

 



Եթե ​​ատամների հետքերը մնում են լեզվի վրա, դա վկայում է դիսբակտերիոզի մասին։ Բարձրացրեք ձեր սննդակարգում կաթնամթերքի պարունակությունը, հրաժարվեք ճարպային, ապխտած, աղի, քաղցր սնունդներից, ուշադրություն դարձրեք խնդրի այլ նշաններին և անհրաժեշտության դեպքում խորհրդակցեք բժշկի հետ։

 

Լեզվի վրա ճաքեր նկատելու դեպքում արյան անալիզ արեք, ստուգեք երիկամների, էնդոկրին համակարգի աշխատանքը։ Վերջին խնդիրը հաստատում է նաեւ համային սենսացիաների նվազումը։ Եթե ​​դուք չեք կարողանում հայտնաբերել քաղցր, թթու, աղի կամ դառը համը, ստուգեք ձեր արյունը հորմոնների համար:



Ամենաընթերցվածը