Մենք բոլորս ուտում ենք լոբի և սիսեռ, բայց արդյոք դրանք օգտակար են, թե ոչ

Դիտումներ 1542

Մենք բոլորս ուտում ենք լոբի և սիսեռ, բայց արդյոք դրանք օգտակար են, թե ոչ

Որոշ լոբազգիներ իրենց բաղադրության շնորհիվ կարող են հեշտությամբ և օգտակար փոխարինել մսամթերքին։ Իսկ խոսքը լոբի ու սիսեռի մասին է։

Լոբին Օգտակար մթերք, որի հատիկները պարունակում են մինչև 25% բուսական սպիտակուց, մինչև 47% ածխաջրեր, բազմաթիվ օգտակար հետքի տարրեր, ամինաթթուներ և վիտամիններ։
 



Բացի այդ, լոբիի մեջ պարունակվող մանրաթելն ի վիճակի է երկար հագեցվածության զգացում ապահովել և օրգանիզմին էներգիա մատակարարել։ 

Լոբիները պահանջկոտ չեն հողի բաղադրության և խոնավության նկատմամբ, բացառությամբ ավազոտ հողերի։ Շոգ ամառվա ընթացքում կարող է պահանջվել լրացուցիչ ջրել։
Լոբազգիների ընտանիքի ներկայացուցիչ սիսեռն ուտում են ինչպես թարմ, այնպես էլ ջերմային մշակումից հետո։

 



Սիսեռի հատիկները պարունակում են մինչև 20% բուսական սպիտակուց և մինչև 50% ածխաջրեր: Այն ցրտադիմացկուն է, և դրա ցանքը կարելի է կազմակերպել ապրիլի վերջից։
Սիսեռը կարողանում է ճնշել մոլախոտերի աճը և մաքրել հողը վնասատուներից։
Լոբի աճեցման և ուտելու օգուտները անհերքելի են, օգուտները կայանում են դրանց բաղադրության, առողջության և այլ բույսերի վրա դրական ազդեցությունների մեջ: 

 



Ամենաընթերցվածը