Մենք այն խմում ենք ամեն օր, բայց չգիտենք, որ դա կրծքագեղձի քաղցկեղ է առաջացնում

Դիտումներ 1474

Մենք այն խմում ենք ամեն օր, բայց չգիտենք, որ դա կրծքագեղձի քաղցկեղ է առաջացնում

Կրծքագեղձի քաղցկեղով ախտորոշված ​​կանայք, ովքեր սնվում են բարձր յուղայնությամբ կաթնամթերքով, մահացության ավելի մեծ ռիսկ ունեն՝ համեմատած նույն ախտորոշմամբ կանանց հետ, սակայն մեկ տարբերությամբ՝ ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերքի, ասվում է հետազոտողների թիմի ուսումնասիրության մեջ:

 

 

Ահա այն մթերքների ամբողջական ցանկը, որոնք ներառվել են հետազոտության մեջ.

կաթ

խտացրած կաթի պուդինգ

պաղպաղակ

պանիր

յոգուրտ 

կարագ



Հետազոտության մասնակիցներին հետևել են 12 տարի, և արդյունքները բավականին ցնցող էին։

Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր ամեն օր օգտագործում էին բարձր յուղայնությամբ կաթնամթերքի մեկ կամ ավելի չափաբաժիններ, 64%-ով ավելի շատ էին մահանալու ցանկացած գործոնից և 49%-ով ավելի հավանական է մահանալու կրծքագեղձի քաղցկեղից՝ ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք օգտագործողների համեմատությամբ կամ օրական ավելի քիչ չափաբաժիններով կաթնամթերք:

 

 

Քանի դեռ այս թեմայի վերաբերյալ ավելի շատ տեղեկություններ չկան, կրծքագեղձի վաղաժամ քաղցկեղ ախտորոշված ​​յուրաքանչյուր հիվանդի համար խելամիտ կլինի անել հնարավոր ամեն ինչ՝ կրկնվելու ռիսկը նվազեցնելու և վերականգնման հավանականությունը մեծացնելու համար:

 



Ահա ընդամենը մի քանի խորհուրդ, որ նրանք պետք է հետևեն իրենց ընդհանուր առողջությունը բարելավելու համար.

Սկսեք առողջ սննդակարգով սնվել, որը կվերացնի վերամշակված մթերքները և շաքարը.

Վերացրեք ալկոհոլը

Վերահսկեք մարմնի քաշը

Պարբերաբար վարժություններ կատարեք

Դադարեցրեք ծխելը

 

 



Ամենաընթերցվածը