Մեկ տերևը կբուժի անքնությունը, արյան բարձր ճնշումը, կնվազեցնի արյան շաքարն ու ճարպը
Դափնու տերևները ոչ միայն օգտագործվում են խոհարարական աշխարհում՝ ուտեստների համը բարձրացնելու համար: Այն նաև օգտագործվում է որպես ավանդական բժշկության հիմնական բաղադրիչ՝ բազմաթիվ հիվանդություններ բուժելու համար:
Դափնին օգնում է էներգիայի պակասի, հյուծվածության կամ քրոնիկական հոգնածության դեպքում, գիտակցության կորուստ, ցիստիտ, մկանային սպազմ, նախադաշտանային ախտանիշներ, գլխացավեր և միգրեն, արթրիտ, դեպրեսիա և այլն։
Հայտնի է, որ դափնին հիանալի մարսողական խթանիչ է: Իր հերթին այն հիանալի է շնչառական համակարգի համար և օգնում է պայքարել գրիպի դեմ: Բացի այդ, այն լավացնում է արյան շրջանառությունը, միզամուղ է, հակասեպտիկ և հակաբիոտիկ:
Դափնու յուղ պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
250 մլ նուշի յուղ
30 գրամ չոր դափնու տերեւ
Տերեւները դրեք տարայի մեջ։ Լցնել նուշի յուղը։ Կարևոր է, որ տերևները ամբողջությամբ ընկղմվեն ջրի մեջ: Շատ լավ փակեք կափարիչը և թողեք մնա 30 օր զով և չոր տեղում՝ արևի լույսից հեռու։ Պարբերաբար թափահարեք տարան:
Հարկավոր է յուղն ընդունել առավոտյան դատարկ ստամոքսին և քնելուց առաջ՝ մեկական ճաշի գդալ։ Օգտագործեք դափնու յուղ մերսման կամ հիվանդությունների բուժման համար, քանի որ դրա օգուտները մեր օրգանիզմի համար անսահմանափակ չեն: Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։