Մայրս միշտ սոխը դնում է սառնարանում. Երբ իմացա, թե ինչու, սկսեցի նույնն անել

Դիտումներ 18794

Մայրս միշտ սոխը դնում է սառնարանում. Երբ իմացա, թե ինչու, սկսեցի նույնն անել

Ինչու՞ պետք է ինքներդ ձեզ համար բարդացնեք պատրաստման գործընթացը, եթե կարող եք զգալիորեն հեշտացնել այն: Մթերք պատրաստելու և պահելու համար աներևակայելի թվով խոհարարական գաղափարներ կան, որոնց չիմացությունը զգալիորեն կփչացնի ճաշատեսակների համն ու որակը, ինչպես նաև բուն պատրաստման գործընթացը։

«So Simple»-ի խմբագիրները հավաքել են խոհանոցի լավագույն լայֆ հաքերները, որոնք կզարմացնեն նույնիսկ փորձառու տնային տնտեսուհիներին:
1. Որպեսզի սոխը չլացացնի, կտրատելուց առաջ այն 10 րոպեով դրեք սառցախցիկի մեջ։

2. Եփելու ժամանակ ջուրը չի թափվի, եթե թավայի վրա փայտե գդալ դնեք։

3. Եթե բողկը, նեխուրը կամ գազարն այլևս այնքան խրթխրթան չեն, ապա դրանք կես հում կարտոֆիլի հետ միասին դրեք սառցե ջրի մեջ: Այս գործողությունից հետո բանջարեղենը կդառնա ավելի թարմ:

4. Մի շտապեք դուրս նետել մնացած փրփրուն գինին, եթե այն սպառվել է: Շշի մեջ լցնել 2 չամիչ։ Բնական շաքարը հրաշքներ կգործի.

5. Աղը չի խոնավանա, եթե աղամանին մի քիչ բրինձ ավելացնեք

6. Ի՞նչ անել, եթե տնական պելմենիների խմորը պինդ ստացվի։ Պարզապես եռալիս մի բաժակ սառը ջուր ավելացրեք։

7. Որպեսզի խաշած ձուն հեշտ մաքրվի, ջրի մեջ ավելացրեք մի կտոր կիտրոն կամ մի պտղունց սոդա։



Գիտեի՞ք սա. Ինչ է կատարվում օրգանիզմի հետ, երբ ուտում ենք կարմիր սոխ

Եթե ​​ընտրեիք սպիտակ և կարմիր սոխի միջև, ո՞րը կընտրեիք:  Յուրաքանչյուր տեսակ ունի իր համը, իսկ կարմիր սոխն այս առումով ամենահարուստն է։ 

Բացի համային նախասիրություններից, կարմիր սոխը ունի առավելություններ և թերություններ` առողջության և ինքնազգացողության համար: Եկեք պարզենք ավելին:

 

Թթվային ռեֆլյուքսի ավելացում
Դուք երբևէ չափից շատ սոխ եք լցրել ձեր բուրգերի կամ աղցանի մեջ և դրանից հետո այրոց եք զգացել: 

Բանջարեղենը կարող է առաջացնել թթվային ռեֆլյուքսի ախտանիշներ, որտեղ ստամոքսի թթուն հետ է գալիս կերակրափող և կրծքավանդակում այրում է առաջացնում: 

 

 

 

Ընդհանուր առմամբ, մարդիկ, ովքեր հակված են այրոցին, պետք է խուսափեն սոխից, կծու մթերքներից, ցիտրուսային մրգերից, ալկոհոլից և լոլիկից:
Հակաբակտերիալ ազդեցություն
Բազմաթիվ ապացույցներ կան, որ սոխը հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա։ 
Մասնավորապես, ուսումնասիրությունները հաստատում են, որ բանջարեղենն ունի E.coli և S.aureus վնասակար բակտերիաների դեմ պայքարելու հատկություն։ 
Իսկ կվերցետին կոչվող միացությունը, որը հայտնաբերված է սոխի մեջ, կարող է պոտենցիալ արգելակել H. pylori կոչվող մանրէի աճը, որը կապված է ստամոքսի խոցի հետ:



Իհարկե, անխոհեմ կլինի ասել, որ կարմիր սոխը կարող է 100%-ով պաշտպանել E. coli-ից կամ ստամոքսի խոցից, սակայն ենթադրվում է, որ բանջարեղենը կարող է պայքարել բակտերիաների դեմ:

Գրգռված աղիքի համախտանիշի սրացում
Հետազոտության համաձայն՝ սոխը միայն այն մթերքներից մեկն է, որը կարող է սրել հիվանդության ախտանիշները։ Օրինակ՝ սխտորն ու սուրճը կարող են նմանատիպ ախտանիշներ առաջացնել։

 

 

Արյան շաքարի վերահսկում
Կարմիր սոխի կանոնավոր օգտագործումը կարևոր է առողջության և այնպիսի հիվանդությունների կանխարգելման համար, ինչպիսին է շաքարախտը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը